0our score

Sony SRS-BTV25

Hvis du vil spille lidt musik fra din smartphone i dit soveværelse eller i køkkenet, men gider du ikke rende rundt med hovedtelefoner i ørene, så skal du anskaffe dig en Bluetooth-højtaler. Sony SRS-BTV25 er netop sådan en højtaler, og den kan give en imponerende høj lyd af sådan en lille, letvægtshøjtaler.

Den vil ikke kunne erstatte dit hi-fi anlæg, men den er et fint valg når der skal spilles baggrundsmusik i et mellemstort rum. Den kan købes nu for £100.

Design og kvalitet

Sony har undgået at falde i fælden som mange andre højtaler-producenter, og har valgt ikke at bruge det klassiske sorte, firkantede design. I stedet er BTV25 en rund lille kugle, som godt kunne minde om et rumskib, brugt i en dårlig B-film. Den vil næppe appellere til de kunder som går efter det klassiske, minimalistiske look, men vil helt sikkert være noget for dig, hvis du kan lide alien-luftfartøjer, der invaderer dit hjem.

Anmeldelse Sony SRS-BTV25

Med en diameter på 145 mm. er den meget lille for en højtaler at være, og med en vægt på kun 500 gram er den også meget let. Denne størrelse betyder at det er meget nemt at finde en plads til den i dit hjem, uanset hvilket rum du placerer den i. Og det er samtidig meget nemt at flytte den fra rum til rum, hvis du hellere vil bruge den i køkkenet mens du står og laver mad.

Selvom plastikken er meget let, så føles højtaleren ikke som en billig og dårlig udgave. Vi forsøgte at give den lidt slag og stød, og vi er ret sikre på at den vil kunne klare at falde på gulvet uden at den lider overlast. Men vi anbefaler ikke at du kaster alt for meget rundt med den, selvom den er rund og minder om en bold.

På toppen finder du tre knapper: en bas-funktion, en knap til at sætte din Bluetooth-enhed op med, og en til at vælge aux-input, samt en volumen og en tænd/sluk-knap. På bagsiden finder du stik til opladning og en udgang med 3,5 mm. aux-input, så du kan forbinde andre enheder ud over din Bluetooth-enhed. Der er også en USB-udgang, men den kan kun bruges som opladning til en enhed, og ikke til at forbinde andre enheder med højtaleren.

Opsætningen af Bluetooth fungerer på samme måde som ved mange andre Bluetooth-højtalere, og det tager højst et par sekunder. Vi har testet det med en række smartphones, og der var ikke problemer med nogen af dem. Forbindelsen var også relativt kraftig, som gør at det er muligt at blive ved med at streame musik selv hvis du står med din mobil i den anden ende af en lang stue. Det vil dog også afhænge af din mobils evne til at transmittere signalet.

Lydkvalitet

BTV25 er muligvis en lille 13W højtaler, men den har en overraskende god og høj lyd. En 20 mm diskant giver de højfrekvente lyde, mens en 56mm subwoofer giver de lave toner. På et mellem lydniveau var lyden meget klar og tydelig, med en god bas, som var meget behagelig hvis man skal lytte til musik i et lille soveværelse.

Anmeldelse Sony SRS-BTV25 - 2

Når volumen når sit maks, kan BTV25 spille imponerende højt, selvom musikken begyndte at lyde lidt forvrænget. Lyden er helt sikkert høj nok til behaglig baggrundsmusik i stuen, men du kan nok ikke bruge den hvis du skal spille musik til en vild fest.

Højtaleren giver hvad Sony kalder 360 graders lyd, hvilket betyder at lyden bliver sendt ud i alle retninger, i stedet for bare ud i en retning, som det normalt er med firkantede højtalere. Det gør at du ikke er nær så begrænset når du skal finde en plads til den. Vi fandt at det fungerede rigtig godt, med en god lyd næsten uanset hvor vi placerede højtaleren.

BTV25 fungerer bedst i lidt mindre rum, så hvis du leder efter en højtaler som kan spille musik i soveværelset mens du skifter tøj, eller i køkkenet mens du laver mad, så er denne lille højtaler perfekt.

Konklusion

Sony SRS-BTV25 ligner måske et rumskib, men den afspiller musik med en imponerende lyd for så lille en højtaler. Den vil ikke kunne bruges til store, vilde fester, men vil du bare gerne høre lidt baggrundsmusik i soveværelset eller i køkkenet, så er dine £100 givet godt ud på denne højtaler.

8 ud af 10 stjerner.

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?