Fremtidens dæk

Fremtidens dæk

Ford gave for nyligt på Tire Exhibition and Conference (ITEC) sit syn på, hvad fremtiden skal tage hensyn til, hvad angår dæk, samt hvad dette kunne have af betydning for udviklingen indenfor dæk.

Det som vil påvirke udviklingen indenfor dæk er, at der er et utal af markeder, som producenterne skal tage hensyn til, når morgendagens dæk udvikles og testes. Hvis man f.eks. kigger på Nordeuropa, hvor det er rimelig sikkert, at kører ind til siden og skifte dæk, er reservehjulet i høj vækst, da man her har rig mulighed for selv at skifte dækket. Derimod, står man med andre problemer overfor lande som Brasilien, da man her står overfor risikoen med kidnapning og endnu værre. Dette betyder, at man i sådanne lande, har fokus på dæk som enten er utrolig hurtige at skifte, eller som ikke skal skiftes.

Flere af de store producenter, har hver deres bud på hvad fremtidens dæk ser ud, og især hankook samt continental har store planer, hvad ankommer fremtidens dæk. Se mere i videoen herunder.

Dette var bare et af mange forslag til hvordan fremtidens dæk ser ud, men på redaktionen er vi enige om, at vi ser frem til at kunne tage turen over grusgraven, ud at kunne mærke synlig forskel i føret.

Når det kommer til reservehjul, så sker der også stor udvikling indenfor dette område, hvor man i fremtiden regner med at have flere ”urban vehicles”, og derfor have dæk som fungere som reservehjul indtil man kommer til nærmeste værksted.

”fremtidens hjul vil ikke ligne det vi ser i dag” udtaler David Rohweder fra Ford. Man ved ikke endnu hvordan fremtidens hjul vil se ud, men et er klart, de dæk som vi ofte ser i scifi film, er tættere på end hvad man skulle tro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *