Sonos Play 1 anmeldelse
9our score

Sonos Play 1 anmeldelse

Med Play 1 har Sonos formået at lappe et hul i deres univers af trådløse højtalere, med et produkt, der er billige nok til at få gang i samlingen samt lille og diskret nok til at passe ind overalt. For alle, der allerede har et Sonos-system installeret, lukker Sonos Play 1 de huller i huset, hvor du stadig mangler trådløs musik.

Sonos Play 1 er samme størrelse som mange andre reol højtalere, og på trods af sin lave pris, efterlever kvaliteten hvad vi forventer af Sonos. Dens stilfulde kurvede krop er pakket ind i en kontinuerlig højtalernet, der ser helt fantastisk ud. Med både sorte og hvid finish til rådighed, kan du nemt købe den model, der passer til dit hjem. Når man løfter højtaler føler man samme byggekvalitet som tidligere Sonos produkter, og man er ikke i tvivl om hvor høj en kvalitet der er tale om. Flere af anmelderne blev forbavset over hvor god kvalitet og hvor tung denne lille højtaler faktisk er.

Sonos play 1

Tilslutningensmulighederne er fantastiske

Som med andre Sonos produkter, forbinder Play 1 hurtigt til dit opstillede netværk, og er som altid bundsolidt og meget pålideligt. Sonos systemet er bygget således op, at det eneste krav er at en af  enhederne er forbundet eller du benytter dig af en bridge. Sonos Play 1 har en Ethernet-port på bagsiden, hvis du ønsker at bruge denne til  jobbet, ellers kan du også købe den billige bridge og sætte denne til din router, og således gør hver enkel enhed trådløs. Slip magien løs.

Kan mono give problemer?

Det er den første spiller fra Sonos, der kun er mono. Så kan denne lille mono-afspiller leverer den lydkvalitet som vi er kommet til at forvente fra Sonos? Kort sagt er svaret et rungende ja, og det kan begrundes med Sonos’ perfekte og snedige byggekonstruktion.

Indenfor har Sonos monteret en diskant og en helt ny 3.5in mid-range driver (hver har sin egen forstærker), hvor formen kan beskrives som en kegle, hvilket adskiller sig fra andre højtalere i denne størrelse. Mere kegle bevægelse betyder mere luftige bevægelser, hvilket betyder større og til dels kraftigere lyd. Sonos ønsker med Play 1, at skabe en højtaler som fylder rummet med musik, i stedet for at sende det i en retning, dette er lykkes via tekniske ændringer til diskanten og andre vigtige komponenter. Sonos Play 1 kan placeres alle steder i rummet, og fylde hele rummet med musik.

Sonos play 2 indmad

Lydkvalitet ved Sonos Play 1

Mange vil formentlig se Sonos Play 1 som en tilbygning til et eksisterende system af Sonos produkter, men Play 1 er mere end tilstrækkelig til, at fylde et rum med musik, uden at man skal gå på kompromis med lydkvaliteten. Når musikken spiller, er det svært at finde ud af præcis, hvor højttaleren er, og du kan nemt gå rundt uden at miste detaljer i lydsporet.

Lydkvaliteten er generelt fremragende, som vi er kommet til at forvente fra Sonos. Takket være den høje byggekvalitet og sans for detaljer, kan du pumpe den op til fuld volumen uden vibrationer eller forvrængning, hvilket er fantastisk taget højtalernes pris og størrelse i betragtning. Trods det faktum, at der er blot to højttalere indeni, har Play 1 en ret fantastisk rækkevidde.

Sonos familien

Når der lyttes til musik, om enten det er rock, klassisk eller rap, kan du hører de subtile detaljer i hvert spor. Naturligvis, med kun monolyd og kun to højttalere, er der nogle begrænsninger for hvad Play 1 kan gøre. Dette betyder selvfølgelig, at hvis du afspiller et lydspor, der i virkeligheden er designet med stereo i tankerne, så vil du mister noget af effekten. Et godt eksempel på dette, er et af de numre som vi altid benytter ved test af højtalere, nemlig nummeret Wish You Were Here af Pink Floyd, hvor starten kun benytter højre spor indtil en guitarsolo pludseligt indtager både højre og venstre. Med en enkelt Play 1, vil du miste en del af denne effekt, hvilket selvfølgelig også vil være overkommeligt for de fleste, men ikke alle.

Dette skal dog ikke betragtes som et svaghedstegn ved Sonos Play 1, det er bare et spørgsmål om at vide sine begrænsninger. For langt de fleste af lydspor og internetradio levere Play 1 en meget gennemført lydoplevelse, og det faktum, at noget så småt kan producere sådan stor lyd er imponerende. For et lille værelse, eller måske et gæst soveværelse, er Play 1 en genial tilføjelse til ethvert Sonos-system.

Når Sonons bliver rigtig smart

Sonos har tænkt over sammenkoblingen med eksisterende højtalere, og man har derfor benytte sig af en stereo parring. Dette lille trick lader dig kombinere to Sonos enheder af samme type, således den ene varetager det højre, og den anden det venstre lydspor. Herved kan 2 Sonons Play 1 højtalere pludselig bliver til et fuldvoksent stereoanlæg. Tilslutningen giver en helt ny oplevelse, og pludselig kan de små Play 1 højtalere, konkurrerer med tidligere modeller som Sonos Play 3. Ved stereo parring forsvinder en del af de mindre problemer, og Pink Floyd spiller nu perfekt igennem højtalerne.

Den endelige dom over Sonons Play 1

Den nye Play 1 højtaler fra Sonos er en fabelagtig tilføjelse til Sonos eksisterende højtaler kollektion, især fordi Play 1 giver dig muligheden for, at tilføje en billigere højtaler til et eksisterende system, og herved få trådløs musik i alle rum i huset. Ser vi på Sonos Play 1 i sig selv, så formå højtalerne at fylde et rum med musik i en god kvalitet. Play 1 er formentlig bedre til mindre rum, men der er ingen tydelig begrænsninger for dette, især ikke når vi snakker om normale huse i Danmark.

Vi ser stadig Sonos Play 3 som den bedste højtaler fra Sonos, men anser Sonos Play 1 som en tæt konkurrent, især hvis du vælger at tilslutte denne med endnu en Play 1 højtaler.

Herudover findes der mage muligheder for tilslutning til eksisterende Sonos systemer, hvor det f.eks. er oplagt at benytte sammen Sonos Play 1 med Sonos SUB og Sonos Playbar, og pludselig bliver anvendelsesmuligheder meget store, og tv og film kan pludselig også nydes igennem Sonos højtalere.

1 Readers Commented

Join discussion
  1. Pingback: Jabra Solemate – Anmeldelse - King-size Media Usability - gadget nyheder, anmeldelser & guides 22 aug, 2014

    […] På trods af den lille størrelse, giver Jabra Solemate en god og kraftig lyd. Bluetooth-højttaleren er lille nok til at passe i en laptop-taske, men igen kan lyden sagtens fylde et rum. Bluetooth har satdig sin begrænsninger, men passer fint til en højtaler i denne størrelse. Skal højtaleren benyttes statiionær i hjemmet, så anbefales Sonos Play 1. […]

HAVE SOMETHING TO SAY?