Blogging – en historie omkring blogging

Blogging historie 

Blog fænomenet har opnået ufattelige mængder i dag, og i flere lande ser man tegn på at folk kan leve af at have en bog. Det hele startede med fænomenet ”weblog”, som var et sted på nettet hvor folk kunne have deres egen dagbog – som dog var tilgængelig for hele verden.

Weblog udtrykket blev oprettet tilbage i 1997, og senere da Pyra labs software kom på banen, og blogging virkelig tog fat. I dag e det et blomstrende fælleskab af entusiaster over hele verden, der blog om deres interesser og interesser. Uanset emnet der skulle interesser dig, er der næsten helt sikkert en anden i “blogosfære”, der deler din begejstring. I dag eksistere er flere miallarder blogs verden over, nogle med mere succes end andre. ET af de lande hvor blogs har taget fat er Sverige, hvor en af de største mode blogs sluttede året af med et omsætning 1,5 million.7

Det hele startede med en håndfuld hjemmesider tilbage i 1997, hvor personen Jorn Barger (bagved hjemmesiden Robotwisdom). I starten var weblogs en samling af links indenfor forskellige emner, hvilket senere førte til links som tilhørende kommentar. Antallet af weblogs var dog begrænset, da det krævede viden omkring kodningen, hvilket på dette tidspunkt, stadig var en begrænset egenskab.

Benyttelsen af blogs blev dog mere udpræget i 1999, da der udkom et blogger online CMS system, således folk som ikke kunne kode, stadig kunne have en blog. Hundredvis af blogs opstod pludseligt, og antallet blev hundredetusinder, ingen ved dog med sikkerhed, hvor mange blogs er “derude”.

Nogle af de første bloggere som begyndte at blogge, var akademisk uddannet historikere, som skrev en række professionelle blogs omkring emnet historie. Nogle af de store personligheder værd at nævne er blandt andet Claire Potter, Mark Grimsley

I nyere tid er disse akademiske personligheder dog blevet i mindretal i blogofæren, hvilket har været godt hjulpet på vej af online hosting hjemmesider, med mulighed for oprettelse af gratis blogs. Dette betød at, alt hvad du behøver for at starte en blog, var adgang til internettet og en passion for emnet. Herved var det ikke kun akademiker, som havde adgang til blogs, og blogofæren blev hurtigt fyldt med både amatører og professionelle. Blogland er nu fyldt med en masse folk, med passion for deres emne.

Med tiden er der opstået mange forskellige ”blog samlings steder”, som hver dag, uge eller måned giver dig de bedste blogindlæg, indenfor deres respektive emner.

One thought on “Blogging – en historie omkring blogging

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *