De perfekte apps til udendørs-mennesket

Vandre & løbe apps

Elsker du din smartphone og bruger den overalt, men er du træt af at den ofte holder dig indenfor, når du nu hellere ville løbe rundt uden for og nyde den friske luft, så kommer her løsningen: En masse apps gør det muligt at være på farten, på en løbetur, eller en vandretur og stadig nyde din smartphone og alt den kan gøre. Så læs med her og find de apps som vil gøre de fede oplevelser uden for endnu federe.

Zombies! Run!

iPhone-app-iconEr din løbetur blevet lidt for trist og kedelig, og hører du de samme sange igen og igen, så er her appen som vil gøre løbeturen en hel del mere spændende. Mens du løber spiller du stadig din egen musik gennem din smartphone, men i baggrunden kan du nu også hører horderne af zombier der er lige i hælene på dig! Så det er bare med at løbe for livet så du ikke bliver indhentet af dem. Appen indeholder også en lang række missioner som du kan udføre, og jo mere du løber desto flere point får du samlet sammen. Pointene kan du så bruge til at ”bygge” et fristed som du skal forsvarer. Appen er et must-have for alle, som gerne vil have et online spil, der er både sjovt og sundt!

Foursquare

FoursquareFoursquare er allerede meget populært, og det med god grund. Helt grundlæggende kan du bruge appen når du bevæger dig rundt i byen, hvor du kan tjekke ind, de forskellige steder du når frem – og det kan være både i supermarkedet, baren, seværdighed eller en ny by du er kommet til. Når du tjekker ind et nyt sted, eller det samme sted flere gange, optjener du point og du kan så få forskellige diplomer, og du kan sammenligne dig med dine venner og se hvem der har flest eller har været flest steder.

Men appen kan ikke bare bruges som et socialt spil, men også til at få helt konkrete oplysninger og anmeldelser af de forskellige steder. Ved anmeldelserne kan du også læse andre brugeres kommentarer af stedet og hvis du kommer et sted ofte nok, kan du også få rabatter. Som noget nyt kan appen også fortælle dig, hvem af dine venner, der er tæt på dig lige nu – og så er det nemt lige at mødes til en hurtig kop kaffe, for eksempel.

GeoHashing

GeoHashingDette er en meget simple, men samtidig meget underholdende app til udendørsmennesket. En simpel algoritme genererer hver dag et nyt sæt koordinater af længdegrader og breddegrader. Og hver dag skal du så forsøge at nå frem til det givne koordinat. Her er det vigtigt at du dokumentere dit forsøg på at nå frem til det angivne sted, for så kan du dele dine billeder på det GeoHashing-forummet.

Det kan ende med at blive helt små ekspeditioner man kommer ud på, og det er også muligt at planlægge din rute den dag, hen til de koordinater du har fået, og også planlægge eventuelle stops på vejen, som for eksempel hvor du vil spise. Appen er virkelig god hvis du er lidt til nye eventyr og ikke vil vide hvor turen går hen før på selve dagen. Og det rigtig gode ved appen er at det ikke er det at nå selve destinationen for den dag der tæller, men mere rejsen og turen derhen – og det er i hvert fald en god pointe.

iBird

iBirdEr du et rigtigt naturmenneske, så er du helt sikkert også vild med at studere fugle og lytte til deres kvidder. Men så kender du helt sikkert også det, at man ikke lige kan komme i tanke om hvilken fugl det er, der synger, eller sidder oppe i træet, og er man rigtigt udendørsmenneske bliver man nødt til at finde ud af det. I stedet for at slæbe tykke bøger med gamle billeder af fugle med, så kan du bruge denne app. Den har både illustrationer, identifikationsguides, en database med fuglefløjt, og informationer om hvor du kan finde fuglene oftest og hvordan de oftest opfører sig. Kort sagt, der er mindst lige så meget information i denne app som du kan finde i de tykkeste fugle-bøger, hvis ikke mere.

Gorillacam

GorillacamNår man er ude på en længere vandretur så er det ikke altid man orker at slæbe sit store og tunge spejlreflekskamera med, men man har stort set altid sin smartphone ved hånden. Derfor er det ofte også den man bruger til at forevige landskabet med, og nu kan man få en app, som opgraderer de allerede eksisterende kamerafunktioner på din mobil. Appen har blandt andet en anti-ryste funktion, så dine billeder bliver mere skarpe, en funktion som gør det muligt at tage mange billeder i sekundet, og at kunne trykke hvor som helst på skærmen for at tage et billede – alle sammen funktioner der er meget brugbare når man står ude i naturen og gerne vil forevige sine minder.

Artikel udarbejdet i samarbejde med Outnorth.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *