Google Play-butik udvider i Danmark

Google Play

Google udvider og vil nu begynde at sælge e-bøger og musik i Danmark. Vi er alle sammen bekendt med Google app butik Google Play, hvorigennem de nu vil til at sælge musik, film og e-bøger. Derfor er forhandlingerne i gang imellem Googles danske afdeling og flere af de store danske forlag.

Den danske Google Play-butik er et kedelig sted, og endnu kedeligere hvis du først har besøgt den amerikanske Play-butik. I USA samt en række andre lande kan du på hylderne i Google Play-butik finde et stort udvalg af musik, film, tv-serier samt e-bøger.

ebooks
Stor udvalg i Google Play-butik

Google har nu besluttet at udevide indholdet i Play-butikker verden over, hvilket betyder at Google ønsker at tilbyde det samme, eller tæt på, indhold som er tilgængelig i USA. Google vælger denne startegi for ikke at miste kunder, som på disse markeder er nødsaget til at vælge andre kanaler. Google er i forhandlinger med en del danske forlag, men rygterne lyder at de allerede har indgået aftale med en af de store spiller på markedet – Sony – om at sælge musik igennem den danske Play-butik. Dette er et direkte angeb imod Apple, hvor man igennem det danske iTunes har mulighed for at både leje og købe en mindre mængde film og tv-serier, herudover også e-bøger. Dette frontale angreb imod Apple vil formentlig være med til at drive priserne ned af, hvilket vil komme forbrugerne til gode.

Hvis man begynder at kigge på den amerikanske afdeling af Google Play, ses det at de i dag har verdens største udvalg af e-bøger. Derfor kan der være en del at se frem til som danskere med andriod enheder. En del af disse e-bøger er på danske, men afhængig af aftalerne med de danske forlag, vil der også komme en stor mængde danske e-bøger.  Lanceringsdatoen lyder den 1. juli 2013, så om kort tid vil der være mulighed for at købe e-bøger igennem Google Play-butik. Det forlyder ikke endnu, om lanceringsdatoen den 1. juli også vil omfatte film og tv-serier.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *