USB udviklingen

USB flash drive

Et USB hukommelses stik, der almindeligvis omtales som USB stik, er en meget lille enhed, der er i stand til at lagre store mængder data, med tiden større og større mængder. Et USB stik er i stand til, at lagre data ved at bruge en integreret Universal Serial Bus (USB). Forud for introduktionen af USB flash-drev, blev både cd’er og disketter bruges til at lagre og overføre data på. Udviklingen af ​​USB stikket har været et teknologisk gennembrud, på grund af det faktum, at de er kompakte og håndterbare i størrelsen (gennemsnitlig vægt på et USB stik er omkring 30 gram), og er i stand til at lagre enorme mængder af data. Disse enheder er langt mere pålidelige end sine forgængere på grund af holdbarheden, og også på grund af sin mangel på bevægelige dele. Lagerkapaciteten på et USB stik varierer, hvor vi i starten så en normal på 500 megabyte til imponerende 1 terabyte i dag. Der er endda planer i fremtiden at frigive USB stiks så store som 2 terabytes.

USB- stikket så dagens lys i 1999 og bliver i dag produceret af utallige producenter såsom Sony, SanDisk, Kingston og mange flere. De seneste år har der været en overgang først fra USB 1.0 til USB 2.0. Hvor USB 2.0 svarer til den oprindelige USB-teknologien, men understøtter hurtigere dataoverførsel hastighede samt øget lagerkapacitet. Senere blev USB 3.0 introduceret, hvor endnu større teknologiske forbedringer blev opnået.

En af de producenter som er på forkanten og lancere 1 TB (teabyte) er Kingston, som med en tilføjelse til sin HyperX Predator linje af USB stik, har tilføjet et 1TB USB stik – en betydelig opgradering fra HyperX Predator standard 512GB drev. Dette 1TB drev er USB 3.0 kompatibel, og bliver lanceret i april 2013.USB stikket er udstyret med SuperSpeed ​​støtte, og koblet med USB 3.0, og derved en hastighed på 240MB per sekund, når du læser og 160 MB per sekund, når du skriver.

Den nuværende generation af flash-baserede USB stiks har nået kapacitet, der var til rådighed omkring 10 år siden i den traditionelle harddisk. Og mens den gode gamle desktop harddisk er forbedret i kapaciteten med 100 gange og ydeevne omkring 12 gange i uændret 3,5 “formfaktor, er USB-flashdrev blevet hurtigere og mindre, mens mindst en fordobling kapacitet hvert år.

For bare 4 år siden var normalen på et USB stik 2-8 GB, og hvis man have et USB stik på 16 eller 32 GB var man en af de store drenge. På bare få år, har vi oplevet så store teknologiske fremskridt, at normalen nu ligger på 16-32 GB og mulighed for USB stiks på 128 GB.

Hvis du er interesseret i at læse omkring eksterne hardiske i forhold til de moderne USB stiks, så kan du læse med her. Hvis du er interesseret i selv at teste dit USB stik, så kan du benytte dette program.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *