Gratis foto-redigeringsprogrammer når du skal have foto på lærred

Billede redigerings program gratis

De kameraer man kan købe i dag, får det at tage gode digitale billeder til at se legende let ud, og selv de mest skrabede modeller vil ofte tage klare og tydelige billeder. Men skal man have et af sine billeder trykt på et stort lærred, så er et billede redigerings program vejen frem, når alle detaljer skal stå skarpt eller farverne skal træde endnu mere frem på lærredet. For der vil altid være enkelte billeder, uanset hvor godt et kamera du har, hvor der er problemer med lyset, hvidbalancen, røde øjne, og meget mere. Så det er en god ide at have et billede redigerings program som er gratis ved hånden, så de billeder du får trykt på lærred bliver i den bedste kvalitet muligt.

De meget krævende vil nok stadig vælge at bruge Photoshop, og der er ingen tvivl om at det er et fantastisk program, men det er de færreste, som vil betale hvad det koster i licens. Der er heldigvis en lang række gratis billede redigerings program, som vil hjælpe dig et godt stykke hen ad vejen. Men hvilket program skal du vælge? Læs guiden her, og find ud af hvilket gratis billede redigerings program, som passer bedst til dig og dine behov.

GIMP

GIMP (GNU Image Manipulation Program) kom på markedet helt tilbage i 1996, og har haft en lang række opdateringer siden da. Det betyder også at GIMP er det mest kraftfulde gratis fotoredigeringsprogram på markedet.

billede redigerings program gratis ved brugen af gimp

Der er features så du kan rette farver, fremhæve eller mindske kontraster og lysstyrke, sløre billeder, ordne perspektivproblemer,  og fjerne røde øjne. Derudover er det også muligt at få specielle lyseffekter på dit foto, få lavet dit digitale billede om til at maleri, og lave en animation. Mange af disse features fungerer helt fantastisk. GIMP underbygger endda også layer support, og der er en lang række ekstra features, som kan tilføjes programmet.

Alle disse features gør samtidig, at GIMP kan være lidt uoverskueligt og svært at komme i gang med, men når man har prøvet det af i et stykke tid eller har tidligere erfaring med billedredigering, så lærer man det hurtigt.

Paint.NET

Paint.NET er også et billede redigerings program som er gratis, programmet har slet ikke samme redigeringskraft som GIMP, men der er stadig mange features som er brugbare. Det er især stærkt når det kommer til det helt basale ved billedredigering, der er mange muligheder for at ændre størrelsen på dit billede og rotere det, der er mange paint-muligheder og en lang række speciale effekter, som vil gøre dit billede endnu federe.

billede redigerings program gratis paint

At der er layer support betyder, at det er muligt at arbejde på et enkelt område af dit billede, uden at ændre noget ved de andre områder. Det bedste ved Paint.NET er dog, at det er meget simpelt opbygget og nemt at bruge, og det selvom du aldrig har prøvet et billedredigeringsprogram før.

PhoXo

PhoXo har været på markedet i snart 10 år, og det har efterhånden udviklet sig til et meget brugbart program, med features til de fleste. Der er clip-art, som børnene kan lege rundt med og indsætte for eksempel tegnede katte på deres billeder. Den praktiske type vil være glad for at der er en mulighed for at indsætte et vandmærke på alle sine billeder, så de ikke bliver taget af andre på nettet. Og alle andre vil nyde godt af de mange tegne og male-redskaber som findes, billedtransformeringer, effekter, og meget mere.

phoxo

Funny Photo Maker

Funny Photo Maker har ikke layer support, ingen smarte tegne eller paint-redskaber, eller fancy udvælgelses-knapper. Men det gør egentlig ikke noget, for det dette program kan gøre, er at lade dig påføre en masse fede effekter indenfor få sekunder.

funny foto maker

Du kan for eksempel tilføje en af dine venners ansigter på en stor plakat, en magasinforside eller en pengeseddel. Du kan lave et billede til en animation, tilføje regn eller sne til et foto, påsætte nogle meget fine rammer, lave en collage af alle dine billeder, og meget, meget mere.

Photo Pos Pro

Selve layoutet i programmet virker ved første øjekast ikke alt for lovende, da værktøjslinjerne er meget små. Men når man først kommer i gang finder man ud af at programmet rent faktisk er meget brugbart og at der er en lang række features, såsom mange udvælgelsesværktøjer, paint-muligheder, farve rettelser og meget mere.

Photo Pos Pro

Programmet har nogenlunde layer support, en masse effekter, og en smart funktion som gør det muligt at automatisere nogle af dine redigeringsopgaver. Der medfølger også nogle sjove features, såsom en række ”magiske” effekter som lader dig tilføje fyrværkeri, bobler, stjernestøv og lignende til dine billeder.

PhotoScape

PhotoScape er bestemt ikke til fotoredigeringseksperten, men søger du bare et program, hvor du kan lave lidt hurtige og lette effekter til dine billeder, så er dette program helt sikkert vejen frem. Det indeholder hundredevis af clipart-billeder, som er klar til at blive sat ind i dine fotos. Det kan for eksempel være talebobler, specielle effekter og lave små animationer.

PhotoScape

De fleste af disse features er også nemme at konfigurere, så når andre programmer for eksempel bare har en mulighed for at lave dit billede til at maleri, kan man her i PhotoScape vælge imellem en række forskellige stilarter, og disse kan endda blive endnu mere tilpassede efterfølgende.

PhotoFiltre

Det er næsten mere et retoucheringsprogram end et egentlig billedredigeringsprogram, så indeholder det en lang række redigeringsværktøjer og nogle meget spektakulære effekter. Programmet indeholder en feature kaldet PhotoMask og her kan man tilføje fine, stilede konturer og gennemsigtighedseffekter, hvilket giver en imponerende kunstnerisk dimension til dit foto.

PhotoScape

Derudover har programmet også en lang række paint-redskaber, farve-redigering og filtre. PhotoFiltre er et oplagt valg hvis du vil lave nogle mere kunstneriske billeder på din væg.

PixBuilder Studio

Dette program henvender sig mere til den mere praktiske fotoredigerer, som bare vil have de helt basale muligheder. Så her finder man ingen clipart og kunstneriske effekter, men kan i stedet bruge størrelsesfunktioner, rotationer, en helt række farveredigeringsværktøjer, sløringseffekter, og lignende.

PixBuilder Studio

Så der er ikke så meget sjov og ballade i dette program, men det er rigtig godt, hvis det eneste du vil er at forbedre kvaliteten af de billeder du tager.

Det var en række forskellige fotoredigeringsprogrammer, som forhåbentlig vil gøre dine digitale billeder endnu bedre, og måske tilføje lidt ekstra effekter, før dine billeder kommer op at hænge på væggen. Denne artikel er skrevet i samarbejde med SUMOpix.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *