Dette fantastiske gadget forvandler din iPad til en 3D-scanner

iPad til 3D-scanner

Når de fleste mennesker leger med deres Kinect, så er det vildeste der kan ske at de får en høj score i Dance Central. Da Occipital’s direktør, Jeff Powers, så Microsofts innovative sensor pakke for første gang, var han ikke i tvivl om at han skulle ændre linjen for hans egen virksomhed, som straks begyndte at udvikle Struktur Sensoren. Struktur Sensoren er en ny gadget, som kan scanne i 3D, og som gjorde at Occipital tjente $250.000 på bare en dag!

Produktdesignere kan bruge deres iPads og Occipital’s anodiserede aluminium add-on til at scanne objekter og lave 3D-modeller. Ejendomsmæglere kan bruge det til at lave en 3D-tegning af et hus, som også kan give et komplet 360-graders foto, hvilket kan være en stor hjælp i annoncen hvis det skal sælges. Folk, der spiller computer-spil, vil kunne bruge denne gadget til at spille en lang række spil, som det bliver muligt at bygge oven på Struktur Sensorens åbne API. Det kan blive mere end bare et meget cool gadget, hvis udviklernes drøm om også at smartphones og tablets mulighed for at gøre brug af teknologien, og derved nærmest give dem superkræfter. Alt i opbygningen af Struktur Sensoren er da også bygget op omkring konceptet, at det skal bruges til at aktivere nyt software og nye applikationer, og simpelthen optimere hele bruger-oplevelsen.

blue_latch_detail_upright_2-660x441Struktur Sensoren arbejder på en række teknologier, som er udviklet af PrimeSense. Det er samme virksomhed, som også står bag den originale teknologi i Kinect. I modsætning til diverse scanner apps, så udsender Struktur Sensoren infrarødt lys som fodrer enheden med data af meget høj kvalitet, som derefter bliver fortolket af software udviklet af Occipital. Det er muligt at scanne ting helt op til over tre meter fra linsen, og kan kører i op til fire timer af gangen, med omkring 1000 timers standby tid. Som en lille sidegevinst, giver den din iPad nattesyn.

Struktur Sensoren bliver sat på iPaden med specielt beslag, det har ingen knapper eller kontakter, og bliver derfor styret totalt af medfølgende apps. Det er lavet til iOS, men kan med lidt besvær også arbejde sammen med android. Da Occipital designede produktet, gjorde de det med hackere i mente, for de vil offentliggøre alt lige fra CAD-filer til højniveau APIs så alle har adgang til dem og kan bygge videre på dem.

Hele historien omkring Struktur Sensoren startede tilbage i 2011, da design- og udviklerteamet havde muligheden for at lege med Kinect for første gang. De mente ikke at den teknologi ville vokse, når den stadig var bundet til en fladskærm, og de arbejdede derfor på højtryk for at finde en måde at gøre teknologien trådløs på. Holdet var vant til at arbejde med apps, og står blandt andet bag stregkode-scanner app’en som hurtigt blev en favorit i app store. Det var dog ikke helt ligetil at udvikle Struktur Sensoren, for her var softwaren ikke nok – alt hardwaren skulle også udvikles fra bunden.

Denne strategiomlægning er ikke kommet uden omkostninger. Når man først begynder at arbejde med den fysiske udvikling og produktion af gadgets, så skal der mange nye aftaler i hus, og også mange aftaler, som er beliggende i et andet land, og hvor man ikke bare kan sende en e-mail for at få tingene gjort. Derfor har holdet også befundet sig i Asien i lang tid, både for at få styr på hele produktionsprocessen, men også for at skaffe de aftaler i hus, som var nødvendige.

Det er ikke bare produktionsvirksomhederne, som skal gøres tilfredse. Det er også vigtigt at have kunderne med i overvejelserne, og om det i det hele taget er et produkt de har lyst til at bruge. Struktur Sensoren er en meget kompleks gadget, og nøjagtigheden i produktionen og samlingen er yderst vigtig. Samtidig med den vanskelige samlingsproces skal følges, er det også vigtigt at have design-brillerne på og producere en gadget som passer til iPads, og som ikke minder om en billig add-on.

I må være dommere om det er lykkedes at lave en gadget som passer til iPad’en og som i vil bruge. Er det et produkt i venter i spænding på skal komme i handlen? Skriv jeres kommentar nedenfor.

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?