Historien omkring World Wide Web

Historien omkring World Wide Web

Man kan ikke som sådan sige at begyndelsen på World Wide Web skete den og den dag, fordi forskellige ting som opfindelsen af telegrafen, satellitten Sputnik samt meget mere. Men man kan sige at det startede tilbage i 1989 da en mand ved navn Tim Berners-Lee, skrev et enkelt stykke papir som han kaldte ” Information Management”, som skulle vise sig at være begyndelsen på internettet. Dette stykke papir forslog en måde at håndtere information på, som skulle bruge ”hypertekst” til at linke relaterede dokumenter sammen over et netværk. Det forslag som Tim ko med, forslog følgende: Fjernadgang på tværs af netværk, Cross-systemet kompatibilitet (kaldet “Heterogenitet” i forslaget), Ingen centralisering – så noder, der skal indføres, hvis de var nødvendige, Adgang til eksisterende data, Bogmærker (kaldet “Private links”), og endnu mere.

Første udgave af WWW

I oktober 1990 er Tim i samarbejde med Robert Cailliau og tilsammen skaber de en fungerende prototype af, hvad de døber “WorldWideWeb” (Først senere kom navnet til at være med mellemrum). Systemet bliver set og redigeret via en ”browser” (som senere kommer til at hedde Nexus). Den første protorype kunne kun vise tekst, og billeder mv. kom først til senere. Men dette vat første udgave af havde vi kender som internettet i dag.

Tidlige udviklingen af WWW

WWW var kun i tekst fra prototypen som Tim og Robert fik konstrueret i 1990, helt frem til 1992/3, men i 1993 kom browseren ” NCSA Mosaic” som kunne understøtte grafik i forskelligt format. Denne blev senere udgivet til styresystemet X-windows, som den første browser til et styrsystem.

I 93/94 udgives ”NetCruiser” som gav kunderne mulighed for at tilkoble det grafiske internet. Dette blev efterfulgt af endnu en webbrowser. Senere udgav ”internet i en bokse” som gav forbrugerne mulighed for at surfe på nettet, nemt og let fra deres hjem.

Perioden 1994 til 2003

HTML 2.0, HTML 3.2, HTML 4.0, og til sidst XML og XHTML 1.0 blev alle løsladt i perioden 94 til 03. Krigen imellem udbyderne af browser kører frem og tilbage, og i første omgang er vinderen Netscape, som dog i senere taber til Internet Explorer. Internettet voksede eksponentielt efterfølgende, og flere og flere mennesker fik mulighed for at tilkoble sig internettet.

læs mere på vinterfryd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *