Hvilken strømforsyning til din bærbar?

Hvis du har mistet, beskadiget eller på anden måde ødelagt din bærbar computer strømforsyning og søger at købe en ny, kan en uoriginal eller universal bærbar strømforsyning være et nemt og billigt alternativ til at køb en original fabriksny strømforsyning.

Dog kan den forkerte oplader skade din bærbarcomputer, så det er vigtigt at vide et par ting, før du køber. Denne vejledning viser dig, hvordan du finde en erstatnings strømforsyning, der er sikkert at bruge sammen med din bærbarcomputer.

Trin 1: Find ud af strømkrav af din bærbare computer.

Din bærbarstrømforsyning skal kunne levere tilstrækkeligt strøm til den bærbare computer. Styrken på strømforsyningen er angivet i antal Watts (W), fx 65W eller 90W.

Vigtigt: Brug altid en strømforsyning med samme eller højere udgangseffekt end bærbaren kræver, F.eks. på en 90W notebook kan du bruge en 90W eller 120W, men ikke 70W.

Følg disse trin:

1) På din strømforsyning er kravene normalt specificeret i Watts (W), tjek derfor den strømforsyning som fulgte med din bærbare computer. Se figur 1 (se på P) .

2) Udgangseffekten, er kun specificeret i volt (V) og ampere (A), multipliceres disse tal til at få effekt i watt (W). I figur 1 er den udgangseffekt: 18,5 V x 3,5 A = 64,75 W (afrundet til 65W) .

3) Hvis den oprindelige strømforsyning mangler kan der kontrolleres etiketten på bærbaren eller tjek brugervejledningen. Alternativt må du tage kontakt til producenten af bærbaren.

adapterlabel
Tryk for større billede.

Trin 2: Kontroller Voltage kompatibilitet (V)

Hvis spændingen på strømforsyningen er for høj, kan det skade din bærbarcomputer (selv om de fleste bærbare computere nu omfatter beskyttelse mod dette), modsat, hvis spændingen er for lav, så vil der ikke blive givet tilstrækkelig med strøm til din bærbarcomputer. Du bør derfor altid kontrollere, om strømforsyningen kan give den korrekte spænding til din bærbar.

WePromote_Bærbar Oplader_HP_strømforsyning_DV5_DV6_DV7

Penge at spare

Selvom det kan virke skræmmende at vælge en uoriginale, så er der mange penge at spare, så den tid du bruger på at finde den rigtige strømforsyning, er ofte tjent hjem igen. Du kan med fordel købe hos forhandlere, som allerede har skabt et match imellem de uoriginale strømforsyninger og din computer, tjek f.eks. 3GZ her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *