James Bonds Lotus Esprit ”Submarine” bil sat til salg

James Bonds bil

En af de mere mindeværdige biler fra James Bond filmen The Spy Who Loved Me bliver nu sat til salg på auktion for første gang siden den blev fundet i en garage i 1989.

Bilen – en Esprit Series 1 – blev bygget specielt til Agent 007 i filmen The Spy Who Loved Me. Det var firmaet Perry Oceanographic som stod bag og rygterne siger at den kostede op mod $ 100.000, hvad der svarer til $ 500.000 i dag.

I The Spy Who Loved Me blev bilen sat på prøve da den blev brugt i den ikoniske scene hvor James Bond bliver jagtet af en håndlanger under vandet. Men bilen overlevede optagelserne og blev efterfølgende sat til opmagasinering i et lager i New York med lejen forudbetalt. Da lejen udløb i 1989 blev lagerrummet auktioneret bort i en blind auktion. Det var et par fra lokalområdet som endte med at vinde buddet og de blev mere end overraskede da de så hvad lagerrummet indeholdte.

Efterfølgende er bilen blevet autentificeret, og det er bilen som på settet for The Spy Who Loved Me fik øgenavnet ”Wet Nellie”. Den var forholdsvis nem at kende, i det det er en af de mere ekstreme modeller, James Bond har kørt i.

Det er RM Auctions der har fået æren af at auktionere den bort, og det er ikke første gang de har fået fingrene i en bil fra James Bond. Tidligere har de auktioneret den klassiske Aston Martin DB5, som James Bond kørte i, i filmene Goldfinger og Thunderball. Den blev solgt for hele $ 2,9 mio. og det vil blive spændende at se hvor meget ”Wet Nellie” kan inkassere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *