Lenovo – En konge fødes

En konge fødes

IBM var grundlæggeren af ThinkPad-computerne. En serie af computere, der skulle vise sig at blive blandt verdens største. De første ThinkPads kom på markedet i oktober 1992. Det var modellerne 700 og 700C. De blev leveret med Windows 3.0 pre-installeret på harddisken, hvilket var et helt nyt koncept i computerverdenen. Hidtidigt var computere altid blevet solgt uden operativsystemer, som derefter måtte købes på disketter og installeres manuelt. Det var også takket være ThinkPad-serien, at verden så nogle af de første TFT-farveskærme på en computer. Indtil da var det nemlig kun lykkedes at lave fladskærme, der var orange, rød eller grønligt-tonet og uden andre farvenuancer.

Salg til Lenovo

Lenovo_ThinkPad_LogoI begyndelsen af 2005 blev IBM’s computer-afdeling (herunder ThinkPad-serien) solgt til det kinesiske firma, Lenovo. Der hærskede stor tvivl om, hvorvidt Lenovo kunne løfte den tunge IBM-arv, men Lenovo gik til stålet og fik i 2011 gjort ThinkPad-computerne til det andet mest solgte computermærke i hele verden.
Lenovo valgte at holde fast i kerneværdierne fra IBM’s computerproduktion. De gik på at lave computere med ekstremt høj soliditet, et praktisk design, og en ydeevne der lever op til erhvervlivets og de professionelles behov.

Computere til ethvert behov

Står du og skal bruge en ny computer, og kunne ud godt tænke dig at prøve en model fra den legendariske Lenovo ThinkPad serie, hvilken en skal du mon så vælge? Der findes Lenovo bærbare i stort set alle prisklasser og til næsten alle slags opgaver. Lige fra de prisvenlige B-serie modeller, der giver dig kvalitet for ingen penge, over de solide og allround-egnede ThinkPad EDGE modeller, der typisk passer til hele familiens behov, til de svimlende hurtige T-serie modeller, der kan knuse sig igennem selv de tungeste arbejdsopgaver.

Nyt eller Refurbished – Hvad skal du vælge?

Det bedste råd herfra er, at du skal overveje dine behov rigtig grundigt, inden du køber en Lenovo bærbar, såvel som alle andre typer bærbare computere. Det er nemlig rigtig ærgerligt at få købt sig en dyr computer med en ydeevne, der siger spar 2, men som er langt over ens behov. Omvendt skal man dog også vælge sig en model, som kan de ting, man har brug for, og gerne lige lidt mere, da fremtidens programmer altid kræver lidt mere regnekraft end nutidens gør.

Men uanset om den skal bruges til at skrive stil i Microsoft Word og surfe på Facebook med, eller om den er til at spille de absolut nyeste computerspil på, så har Lenovo ThinkPad helt sikkert den rette computer for dig.

Der er god mulighed for at købe grønt og genbrugt. Vi faldt over et dansk refurbisher firma via en artikel på GoDownsize.com, som netop forhandler Thinkpad computerne. Det er firmaet Refurb som vi også har omtalt før, og som gør det rigtig godt på det danske marked. Det passer godt ind i en livsstil med at eje mindre og efterlade sig et “small footprint” på jorden. Det er et godt sted at starte med at downsize.

Når du køber genbrugt er du også med til at nedbringe E-waste og levere planeten i en lidt bedre stand til næste generation.

Kilde:ThinkWiki.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *