Rekordpris for Apple

Forleden blev en af de første Apple-computere solgt på auktion til en svimlende sum af 3,8 millioner danske korner. Fra auktionshuset lyder det, at prisen er basseret på den symbolværdi som brandet Apple besidder. Rekorden blev betalt af en anonym budgiver. I et interview med the New York Times, var køberen var en “velhavende iværksætter fra Fjernøsten.”

Dette kæmpe beløb overstiger den tidligere rekord, som blev afsat i november sidste på en auktion også udført af Breker. De to tidligere Apple-1s solgt af Breker i november og enheden solgt i lørdag var i funktionsdygtig stand, en sjældenhed for så gammel en computer. Eksperter mener, at der kun er seks funktionsdygtige Apple-1 computere tilbage, og bare en anslået 50 eller deromkring, der har overlevet i alle.

apple s1
Produktet som solgte til rekord pris på auktionen

Apple-1, der ble solgt forleden, var et simpel kredsløb som var håndbyggede af Apple medstifteren Steve Wozniak i 1976. Købere skulle benytte deres egen strømforsyning, tastatur samt skærm. Tilbage i 1976, solgte en Apple-1 for 666,66 dollar, svarende til 2724 dollars i dagens dollars, eller næsten lige så meget som en nuværende 15” MacBook Pro med en Retina-kvalitet display.

Inkluderet med Apple-1 var den oprindelige manual som den 19 Jan 1978 brev underskrevet af medstifter Steve Jobs. Brevet var adresseret til computerens oprindelige ejer, Fred Hatfield, en pensioneret elektriker, som nu bor i Louisiana.

Prisen slog rekord

Mens den betalte pris var en rekord, var det ingen overraskelse, at det solgte for hundreder af tusinder.

I løbet af Brekers auktionen var en 1983 Apple Lisa-1, en forløber til den oprindelige Macintosh i det næste år, som gik for 34.000 € (omkring $ 44,000) og en 1977 Apple II, der sluttede bud på € 4.400 ($ 5680). Apple II var den opfølgningen Apple-1, og virksomhedens første computer med et kabinet og indbygget tastatur. Både Lisa-1 og Apple II solgte for godt over deres oprindelige priser.

One thought on “Rekordpris for Apple

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *