Tips: Sådan vælger du den bedste seng

Hvordan din drømmeseng ser ud, er der formentlig ikke noget entydigt svar på. Men som i eventyret om Guldlok, kan man sige noget ret så generelt, at dine seng skal være den midtimellem.

Har du for blød en seng, kan det gå ud over din restituering og kropslige holdning. Er den for hård har du helt andre vanskeligheder.

Derfor skal den gode seng være at finde et sted midtimellem. Så du har komfort, men uden at sumpe sammen, så dine skuldre og bryst ikke krymper helt sammen.

Den skal være lige midt imellem

Fra eventyret husker vi alle, hvordan den først seng er for hård, den anden er for blød, men den sidste er lige tilpas.

Så ligesom Guldlok, der ender med at sove godt og tungt i den perfekte seng, skal også du finde den seng, der hverken er for hård eller for blød.

Den skal være lige netop den tyngde, der understøtter din krop bedst, og hvor du nemmest falder i søvn.

Hvis du tænker på en seng som udelukkende en seng, bliver valget nemmere at træffe. Din seng skal ikke være til ophold, til at læse, til at se serier og til at bruge en hel søndag – selvom den nok får den ære senere hen.

Som udgangspunkt skal du købe din seng, som det sted hvor du sover. Altså køber du en seng udelukkende for at sove i. Det gør valget lidt nemmere, og så er søvnen den allervigtigste af de nævnte aktiviteter, du kan gøre i sengen.

Til sengens komfort kan du overveje, om du skal investere i en topmadras. En topmadras vil klar være at anbefale for en styrket komfort – og så er den ofte billigere.

Din restituering skal være i top

At sengen er til for at sove i virker måske banalt. Men din søvn er så fantastisk vigtig, så netop sengen skal understøtte din søvn maksimalt.

Dine mange puder, der gør serierne lettere at se i sengen, øger ikke din søvn – tværtimod. Dit ophold i sengen har i langt de fleste tilfælde en negativ indvirken på din søvn.

Hvis du vænner dig til at opholde dig i sengen, tage serier, mobilen osv. med i sengen, får du ringere mulighed for en god nattesøvn.

Så hold sengen fri fra alle alt det, og brug din seng til at få restitueret dine muskler.

At komme hjem til din egen seng

Vi vil allesammen gerne have den der seng. Den der seng, vi glæder os til at komme hjem til. Når vi går på vej hjem, sidder i bussen eller flyet på vej hjem, glæder vi os til at møde sengen.

Den seng finder du ved at undersøge markedet og læse op på tests og anmeldelser. Du vil blive overrasket over den søvn og seng, du kan få, som du ikke engang turde drømme om.

Har du råd, skal du investere i en rigtig god seng, så du kan få ladt batterierne op inden morgendagens lange arbejde. Er økonomien knap, så find i det mindste en lækker topmadras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *