Føl dig sikker på nettet

Efterhånden som vi tilbringer mere og mere tid online, giver det god mening, at vi også fokuserer mere og mere på at beskytte vores personlige oplysninger på nettet. Mange af os udfører vores daglige arbejde online og bruger desuden internettet til vores egne, personlige gøremål. Det betyder altså, at der findes rigtig meget data på nettet, der omhandler os og vores arbejde. At have en interesse i at beskytte denne data er helt naturligt, og det er heldigvis blevet nemmere med tiden.

Medmindre du har en stor interesse for IT og teknologi, er du måske ikke helt opdateret med det nyeste løsninger, der findes inden for internetsikkerhed. Men det er et område, der er rigtig godt at have en smule kendskab til. Desværre er der mange, der prøver at få fat i folks personlige oplysninger for at misbruge dem. Derfor er ting som en god VPN og et godt antivirus software vigtige at kende til.

Beskyt dine aktiviteter med en VPN

Du har måske hørt om VPN før. Det er en term, der bliver brugt mere og mere, og teknologien er en, der benyttes af flere og flere internetbrugere. VPN står for Virtuel Privat Netværk, og det er en løsning, der er udviklet til at beskytte dine personlige oplysninger og aktiviteter på internettet. Den krypterer din internettrafik og anonymiserer dine aktiviteter. Det betyder altså, at du kan føle dig mere sikker, når du skal handle på nettet eller lave andre ting, hvor personlig data er involveret.

Fordi en VPN er blevet mere og mere almindelig og desuden også mere og mere nødvendig at have på nettet, findes der efterhånden en del forskellige VPN’er at vælge mellem. Her er det dog en god idé at bruge lidt ekstra tid på at undersøge dine forskellige muligheder. Når det kommer til at beskytte personlige oplysninger, er det sjældent smart at gå efter det første, det bedste eller blot at vælge det billigste på markedet.

Sørg for at læse anmeldelser og kig eventuelt på nogle sammenligninssider, inden du træffer det rette valg. Der findes et bredt udvalg af gode VPN’er på markedet, så sørg for at finde en, der passer godt til dine behov.

Beskyt dig mod virus

Vi kender nok alle en, der har fået en virus på sin computer, og måske er det også noget, du har prøvet selv. Når vi besøger så mange forskellige hjemmesider og downloader så mange forskellige filer, kan det nemt gå galt, hvis man ikke sørger for at beskytte sig mod virusser.

En virus er en form for program, der kommer ned på din computer. Den lægger sig typisk et sted på computeren, hvor den kommer til at påvirke computerens ydeevne. Den kan desuden slette dine filer og den vil også typisk prøve på at kopiere sig selv og blive spredt til at andre computere.

Med et godt antivirus program kan du beskytte din computer mod at få en virus og dermed passe på de filer, du har liggende og sørge for, at din computer bliver ved med at køre godt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *