24 år med SMS-beskeden

Det er hele 24 år siden, at den første SMS-besked blev fremsendt – dvs. præcis den 3. december 1992 blev en meget vigtig SMS fremsendt – og i 2017 kan SMS-beskeden fejre jubilæum. For Danmark yngre generationer er det svært at forestille sig, en verden uden SMS-beskeder – og selvfølgelig også smartphones.

Du har formentlig aldrig hørt navnet Neil Papworth, selvom han ændrede livet for en stor del af verdens befolkning, da han for 24 år siden skabt en revolutionerende opfindelse – Short Massage Service. Han gjorde nemlig noget, der revolutionerede måden hvorpå, at to mennesker kunne kommunikere. Siden er teknologien blevet videreudviklet, og vi kan både sende længere SMS-beskeder, MMS-beskeder samt SMS-beskeder til flere af gangen.

Men det er ikke kun befolkningen der har taget SMS-beskeden til sig, eksempelvis er der virksomheder som in Mobile, Sure sms, Cp sms etc., hvor virksomheder kan bruge SMS-beskeden som kommunikation med deres kunder. Klik her for at læse mere om præcis hvordan dette fungerer.

mennesker-telefon

Selvom det er 24 år siden, at den første SMS-besked blev fremsendt, skulle der dog gå lidt før det blev hvermandseje. Telefonerne havde nemlig ikke på daværende tidspunkt tastatur, og den første SMS blev således også indtastet igennem en pc.

Det var Vodafone som havde igangsat Neil Papworth med arbejdet, i håb om at få udviklet et personsøgesystem, men endte med en opfindelse som verden tog endnu bedre i mod. Både Neil Papworth og Vodafone vidste ikke på daværende tidspunkt, at de havde skabt noget som en dag ville blive så stort.

Men SMS-beskeden tog verden med storm, og i 2014 blev der sendt 561.000.000.000 SMS-beskeder på verdensplan, svarende til 1.536.986.301 SMS-beskeder hver eneste dag.

skrive-sms

Vi er alle sammen enige om, at SMS har ændret måden hvorpå vi kommunikerer med hinanden. SMS-beskeden har været et vigtig bånd imellem børn og unge, hurtigt efter at SMS-beskeden blev allemandseje. Derfor har de fleste børn fra 90-, 00- og 10’erne benyttet SMS-beskeden, som et middel til at holde kontakten med alt fra venner til familie.

Selvom udviklingen af smarphones, wifi og en række ”Instant messaging (IM)” muligheder som f.eks. Facebook Messenger, Snapchat, Viper, Skype og Whatsapp, så er SMS-beskeden stadig i brug i stor stil på verdensplan.

Flere grunden hertil fremsættes ofte, som f.eks. at SMS-beskeden kan benyttes selvom man ikke er i besiddelse af en smartphone. Ligeså kræver mange af de nye IM-apps at begge partnere har installeret den korrekte app, som således ikke kommer som standard med telefonen, som er tilfældet med muligheden for at modtage/sende SMS.

Tillykke til SMS-beskeden og held og lykke med det kommende jubilæum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *