5 serier, der er hvert eneste minut værd

Mangler du en ny, god serie, du kan gå i gang med? Skal den være spændende som bare pokker og indeholde lidt mere action, end de klassiske sitcoms normalvis gør? Så får du her en introduktion til fem serier, der virkelig er værd at bruge tid på.

Breaking Bad

Denne serie omhandler den amerikanske familiefar og kemilærer Walt, som bliver diagnosticeret med dødbringende kræft. Grundet sin beskedne løn har han ikke meget at efterlade sin familie, og derfor træffer han en drastisk beslutning. Han begynder at producere og sælge amfetamin. Han viser sig at være temmelig god til det, hvilket han selvfølgelig kan takke sin kemiegenskaber for, og han bygger et større narkoimperium op. Med den nye rolle som amatørnarkobaron følger en lang række udfordringer, og Walt finder pludselig sig selv i situationer, han aldrig havde forestillet sig.

The 100

Denne postapokalyptiske serie finder sted 97 år efter, at en atombombe har ødelagt jordens overflade. De eneste overlevende befinder sig på 12 rumstationer, men her er ressourcerne ved at slippe op, og derfor er man nødsaget til at vende tilbage til jorden. For at finde ud af om det er sikkert, sender man 100 kriminelle unge afsted mod jorden som testkaniner. Her opdager de, at der er nyt liv – og dermed også nye farer. Det er ganske enkelt op til de 100 unge mennesker at sikre menneskehedens overlevelse i The 100.  

The Walking Dead

Her er der tale om endnu en postapokalyptisk serie, men denne gang er det en zombieepidemi, der har udryddet jordens befolkning. Eller… Næsten udryddet. Sheriffen Rick Grimes har ligget i koma i en længere periode og er derfor (endnu) ikke blevet offer for epidemien. Da han vågner, sætter han sig for at finde sin familie og samle andre overlevende, inden zombierne får overtaget hele verdensherredømmet. Der er dømt gys og spænding for alle pengene.

Stranger Things  

I den fiktive by Hawkins i USA sker der mystiske ting og sager. En flok venner sætter sig for at komme til bunds i, hvorfor disse mærkværdige ting sker i deres lille by, og de begynder derfor at dykke ned i sagerne. Serien er en blanding af science fiction og gys, og den er ikke så lidt spændende. Stranger Things tog verden med storm, da første sæson udkom, og den har modtaget et helt hav af priser. Særligt er børneskuespillerne blevet rost for deres imponerende præstationer. I skrivende stund er tredje sæson lige om hjørnet.

Peaky Blinders

Er du til vaskeægte gangsterdrama? Så er Peaky Blinders serien for dig. Denne serie finder sted i England i tiden umiddelbart efter 1. verdenskrig og er løst baseret på den virkelig bande af samme navn, som holdt til i Birmingham. I spidsen for Peaky Blinders står Thomas Shelby, og sammen med resten af Shelby-familien samt en række andre bandemedlemmer er han indblandet i en lang række forskellige kriminelle aktiviteter. Bandens store rolle i samfundet bringer både godt og skidt med sig, og de formår at få fjender fra både nær og fjern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *