Anmeldelse: Bose SoundLink Mini – transportabel Bluetooth højtaler

Bose SoundLink Mini

Den nye Bose SoundLink Mini er en af de bedste transportable Bluetooth højtalere på markedet lige nu. Læs vores anmeldelse af den her, og find ud af om det er det bliver din næste gadget-investering.

Bose har produceret en lang række transportable højtaler-systemer førhen, men det er først med SoundLink Mini at de begynder at konkurrere på både størrelse og pris. Selve SoundLink Mini er blevet designet med henblik på smartphones og tablets, og af de alternativer man kan finde på markedet i øjeblikket så har dette højtaler-system en fantastisk lyd i forhold til sin lille størrelse.

Imponerende design

Bose har i forvejen et ry for at lave nogle designmæssigt meget imponerende produkter, og SoundLink Mini er ingen undtagelse. Selve det ydre er bygget op af anodiseret aluminium, som er et næsten fuldstændigt match med det materiale som Apple bruger til deres MacBook Pro og Air produkter, som gør at det højtaler-systemet  et roligt og samtidig stilet look, som vil passe til de fleste rum. Den ydre skal ser ud som om den indrammer højtaleren, og det skaber et ret unikt og genkendeligt udseende.

 bose soundlink mini fungere med din mobil

 

Kanterne af aluminium er kun brudt af de grå højtalerforsider, som både er foran og bagpå. Hvis vi skal sige noget negativt om designet og materialet, så er det at kanterne faktisk er ret skarpe, overfladerne er meget nemme til at få ridser. Det er muligt at købe et silikone-cover til højtaleren og en rejsetaske, men begge er forholdsvis dyre, så det er nok de færreste som vælger denne løsning.

Selvom SoundLink Mini ser lille og kompakt ud, så er det faktisk den tungeste model man kan finde. Men med sine 680 g. er den stadig til at bære rundt på og endda også smide i lommen hvis du har den med på tur. Samtidig giver den ekstra vægt også en anden følelse når man holder den, og den virker mere robust end andre modeller på markedet. Undersiden er lavet af gummi, så SoundLink Mini er skridsikker uanset hvilket overflade man placere den på.

På oversiden er der et kontrolpanel med seks knapper, hvor der er mulighed for at tænde og slukke, mute, volumen op og ned, en Bluetooth-funktion, samt en auxiliary-knap. Volumen-knapperne for op og ned er forhøjet lidt over de andre knapper, men samtlige knapper har brug for et ret hårdt tryk for at aktivere dem, og det bliver hurtigt et irritationsmoment. Et andet irritationsmoment er, at SoundLink Mini ikke kan fungere som en håndfri-højtalerløsning til din smartphone, som mange af konkurrenterne på markedet har som mulighed.

Når man køber SoundLink Mini følger der et standard 3,5mm. audio jack-stik med, som skal sættes til på højre side, lige over oplader-stikket. Oplader-stikket har også sine ulemper, for her kan man nemlig kun oplade med det medfølgende stik, og altså ikke med micro-usb-kabel, som mange andre konkurrerende modeller. Opladeren som medfølger er desværre meget klodset, og man bliver nødt til at have den med hvis man rejser med sin SoundLink Mini.

Imponerende klarhed og en god bas

Det er meget nemt at opsætte din nye SoundLink Mini, fordi den kører på et Bluetooth-system. Tryk på tænd-knappen for at tænde, og herefter vil den automatisk gå i Bluetooth-delingsmode. Herefter kan man tilknytte sin smartphone, tablet, eller andre Bluetooth-enheder. SoundLink Mini kan have op til seks enheder tilknyttet uden at der er behov for at sætte dem op igen.

Bose er ofte blevet kritiseret for at have en alt for høj pris på sine produkter, i forhold til konkurrenterne. Men her er SoundLink Mini ikke en af dem, og det er en meget høj kvalitet man får, for et rimeligt beløb. Faktisk er der testere, som synes at SoundLink Miniproducerer en bedre lyd end nogen anden højtaler af den størrelse på markedet. Lyden er meget klar og frisk, med en moderat bas, der ikke bliver for overvældende. Selvom der er en god bas for så lille en højtaler, så kan man savne lidt bund i lyden – men sådan en lille højtaler kan selvfølgelig ikke konkurrere med større højtaler-systemer. SoundLink Mini spiller en høj nok lyd til at kunne fylde et lille til medium rum, hvilket er meget godt gået for en højtaler på denne størrelse.

Står i og mangler en transportable højtaler, og kunne i finde på at købe SoundLink Mini-modellen? Se alle KMUs højtaler test her. Se alle KMUs bluetooth højtaler test lige her.

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?