Opgradering af PC eller køb af ny?

Konstant forældelse er den pris, vi betaler for at bruge high -tech udstyr. I tilfælde af en smartphone, når det ikke længere opfylder dine behov er der ingen alternativ til at købe en ny. Med en pc eller laptop, er der ofte en mulighed for at give den et nyt liv ved at opgradere den. Hvad mere er, kan den forbedrede ydeevne opfylde dine behov og krav til en helt ny pc, og du har sparet penge i processen.

Opgraderingen er ikke nær så simpelt som anskaffelsen af en ny computer. Først og fremmest er der spørgsmålet om, hvilke komponenter der skal erstatte. Så er der spørgsmålet om garantien, både på hvad der er tilbage af din oprindelige pc og på den nye kit du tænker på at tilføje. Først når du har fået dit hoved omkring disse spørgsmål, kan du virkelig beslutte, om den finansielle besparelse virkelig repræsenterer god værdi for dig. Og endelig, er du nødt til at tage stilling til, om du føler dig kompetent til at udføre opgraderingen, og hvis ja , hvordan du kommer videre . Her har vi behandle hvert enkelt af disse spørgsmål for at hjælpe dig med at beslutte hvilken løsning der er bedst for dig.

Identifikation det svageste Link

shutterstock_56125972I nogle få tilfælde er det helt indlysende, hvilken del af et pc-system skal opgradere. Hvis for eksempel, du er løbet tør for diskplads, løsningen er enten at tilføje en anden skive eller erstatter den oprindelige med en større kapacitet disk. Tilsvarende, hvis du har lyst til en større skærm, bedre tastatur eller en trådløs mus, er din beslutning allerede er gjort. Tingene er sjældent så simpelt, selvfølgelig.

Sandsynligvis den mest almindelige årsag til, at overveje en opgradering, at pc’ens ydeevne er under dine krav. Det kunne have været OK, når du først har købt det, men i løbet af årene er det blevet gradvist langsommere. Hvis du bruger præcis den samme software, men pc’en har bremset det sandsynligvis betyder, at dit system bare brug for en god forårs rengøring. Der er masser af værktøj, der kan rydde op i rodet, fra Windows indbyggede hjælpeprogrammer som Diskdefragmentering til tredjeparts tilbud såsom Ccleaner og Advanched system cleaner.

Mere drastisk, kan du geninstallere Windows. I dette tilfælde kan du sikkert gendanne systemet til fabriksindstillinger (alle dine filer og programmer vil blive fjernet), og du måske ikke brug for at opgradere alligevel.Opbremsningen kan være fordi du forsøger, at køre mere krævende programmer, der har en større appetit for IT-ressourcer, end hvad dit system kan biddrag med. Hvis dette er den situation, du befinder dig i, er du nødt til at beslutte, hvilken komponent er det svageste led og dermed den mest sandsynlige kandidat til en opgradering.

I tilfælde af en generel utilfredshed med ydeevne, kan synderen være processoren, grafik-processor, mængden af ​​hukommelse, eller endda harddisken. Arbejde ud af, hvilke af disse komponenter er flaskehalsen er ikke altid let, men vi kan give dig nogle fingerpeg.

Først, kan de programmer du benytter, give dig et fingerpeg . Video eller lyd redigering og kodning, matematisk eller videnskabelige programmer, og 3D- redigering er alle temmelig krævende på processoren. Hvis det er spil, hvor din pc virkelig begynder at vise sin alder (og det kan ikke køre de nyeste spil uden problemer), et sandsynligt opgradering er den grafiske processor. Hvis din pc ikke har en plug-in grafikkort (hvilket betyder, at det er ved hjælp af den indbyggede grafik-chip ), så det indlysende svar er sådan et.

Hvis du gør en masse multitasking, skifte mellem programmer, hvis du kører virtuelle maskiner i VMware eller VirtualBox, eller er seriøs omkring video eller fotoredigering, kunne det være mængden af ​​RAM, der er at bremser din ydeevne.

Endelig, hvis problemerne er vedr. opstart, kan problemet måske relatere sig til den tid det tager din pc til boot og applikationer til at indlæse, en hurtigere harddisk, måske en solid state drive (SSD), kan gøre det trick. I virkeligheden er en SSD normalt den bedste – værdi opgradering til både pc’er og bærbare computere, da det gør dem langt mere lydhør.

En anden måde at nærme sig dette spørgsmål på er, at sammenligne specifikationen af ​​dit system med en typisk moderne pc. En vis forsigtighed er påkrævet her. Efter alt, er chancerne for, at alle komponenter vil se forældet, men det er tydeligvis ikke fornuftigt at opgradere alt. Men måske noget virkelig skiller sig ud. For eksempel, nogen af ​​dagens pc’er har næppe mindre end 8 GB hukommelse, så hvis din har netop 2GB, er dette en bremse for din ydeevne. Den anden vanskelighed med denne tilgang er, at beslutte hvilke moderne PC at sammenligne med. Generelt skal du kigge på en temmelig grundlæggende model, da det aldrig vil lykkes at opgradere et gammelt system til at være på niveau med en helt nyt top-end system.

Men når det kommer til gaming, kan du installere de allerbedste grafikkort, som vil gøre din pc udføre lige så godt som nye modeller. Desværre er det samme ikke tilfældet for bærbare computere. I det hele taget, kan du kun opgradere harddisken og hukommelse i en bærbar computer. Visse moderne gaming computere, vil dog have denne mulighed.

Hvis du bliver trukket i retning af en ny processor, så skal du overveje et vigtigt faktum – dit bundkort er muligvis ikke kompatible med de nyeste modeller. Det er meget vigtigt derfor, at du tjekker bundkortet der fulgte med din PC og specifikation af den nye processor, for at sikre, at de to er kompatible. Hvis ikke, er din eneste mulighed for at opgradere bundkortet samt processoren, men det er sjældent en omkostningseffektiv løsning.

Praktiske ved opgradering selv

shutterstock_97584449Vi kommer ikke til at forklare trin-for- trin, hvordan du udfører en opgradering , fordi dette vil afhænge både af din nuværende PC og hvilke komponenter du opgraderer . Men du kan finde vores omfattende guides til opgradering her og følge med her for nye. Men vi vil give nogle generelle retningslinjer, og også hjælpe dig med at beslutte, om dette er noget, du føler dig tryg tackle selv.

Naturligvis, vi taler om interne opgraderinger til enten en stationær pc eller en bærbar computer, da udskiftning af en ekstern komponent, såsom et tastatur eller mus involverer intet mere end at sætte det i og undertiden installere en driver. Hvis du aldrig har opgraderet en computer, lad ikke denne omstændighed ryste dig. De fleste opgraderinger er ikke svært, selv man normalt vil tro anderledes. Hvad mere er, du har normalt brug for noget mere end en standard Philips skruetrækker til at udføre opgaven, eller en mindre version, hvis du har en bærbar computer. Men disse kan nemt skaffes.

Hvis du vil opgradere en stationær pc, ville du typisk fjerne sidepanelet, og tage det komponent ud, du ønsker opgraderer og sæt den nye i, før du udskifter sagen. Med en bærbar computer, kan komponenter som harddiske og hukommelsesmoduler normalt udskiftes eller opgraderes efter fjernelse af et lille dæksel som normalt er placeret i bunden af ​​bærbaren. Virkelig, det eneste, der kunne gå katastrofalt galt – men er let at beskytte imod – er skader på enten komponenterne allerede er i din pc eller de nye du tilføjer ved statisk udladning. Elektroniske komponenter kan beskadiges af statisk elektricitet: vores kroppe er ofte ladet med statisk elektricitet uden at vi er opmærksomme på det. Løsningen er enkel, sørg for, at du aldrig røre ved de elektriske forbindelser, såsom guldbelagte kontakt på et hukommelsesmodul eller metaldele af soklen, som f.eks. når du skal placere disse med fingrene. Holder hukommelsesmoduler, processorer, grafikkort og lignende ved deres kanter. Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning, så prøv at aflade dig selv, før du selv tage en del ud af dens beskyttende anti- statiske pose ved at røre det bageste metal panel af en stationær pc, mens den stadig er tilsluttet og dermed har jordforbindelse.

shutterstock_120476551

Hvis du beslutter, at opgradering giver mening, men du er tilbageholdende med at gøre arbejdet selv, kan du prøve en lokal PC butik. Mens komponenterne måske ikke være helt så billigt, som hvis du har købt dem online, vil disse små virksomheder ofte installere dem for et mindre gebyr. Du vil dermed få fred i sindet for at se din opgraderede. Du kan finde billige dele til din pc hos Produkt-Guiden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *