Cookoo Smart Watch anmeldelse

Cookoo Smart Watch

I den efterhånden lange række af Smart Watch anmeldelser vi har her på siden, så skal der en del til at imponere. Og desværre lever Cookoo Smart Watch ikke helt op til forventningerne, funktionerne er ikke helt på niveau med andre udgaver, og i det hele taget føles produktet ikke helt gennemarbejdet. Læs med her og døm selv.

Ligner et helt almindeligt ur

Cookoo Smart Watch ligner faktisk slet ikke et Smart Watch. Det har en rund, analog urskive med meget standard udseende visere og design, så egentlig minder det mere om et almindeligt ur. Selve uret er lavet af en plastikstøbning, med aluminium ramme, og en mineral glas front. Cookoo bruger en standard japansk analog bevægelse når tiden skal vises. Uret er lidt tykt, men selve diameteren på 44 mm. er en god størrelse, og gummi-remmen er let og behagelig at have på. Der er forskellige farvevarianter, både for remmen, men også for selve uret.

Der er nogle ret gode features ved Cookoo Smart Watch. For det første så skal den ikke genoplades, som stort set alle andre modeller på markedet. Den kører på standard CR2032 Litium batterier, som er samme type som bruges i de fleste almindelige ure. Virksomheden bag Cookoo, ConnecteDevice, siger at batteriet skulle kunne holde mindst et år, før det er nødvendigt at udskifte den.

En anden god feature er, at Cookoo er vandafvisende, og ConnecteDevice siger, at det endda kan holde til at man svømmer med det. Det lød lidt for godt til at være sandt, så vi blev nødt til at teste dette. Vi tog det med på en svømmetur og det fungerede upåklageligt. Så det er et ur, som mange sportsfolk og motionister vil synes om, da det kan holde til lidt af hvert.

Notifikationer, men ikke meget andet

Cookoo Smart Watch forbindes til en smartphone ved hjælp af Bluetooth 4.0. Desværre er det i øjeblikket kun muligt at sætte den op til en række Apple-produkter der inkluderer iPhone 5, iPhone 4S, iPad Mini, iPad, og iPod Touch, og derudover skal de køre med iOS 6 eller iOS 5. Der bliver arbejdet på at få lavet det kompatibelt til Android også, men ConnecteDevice har endnu ikke fastlagt en tidsramme for, hvornår man kan forvente sådan en model på markedet. Når man tænker på hvor mange mennesker, som bruger Android, er det ret kritisk at virksomheden får rettet op på det nu, hvis de vil have succes med Cookoo.

Når Cookoo er forbundet til enten din iPhone eller iPad via Bluetooth, så fungerer uret ved hjælp af en kombination af ikoner på urskiven, sammen med bip-lyde og vibrationer for notifikationer. Ikonerne er ret nemme at gå til – der er et telefonikon for indkommende opkald samt missede opkald, et kalenderikon for planlagte events og begivenheder. Cookoo-ikonet signalerer en aktiv Bluetooth forbindelse, tre prikker indikerer at vibrationsfunktionen er sat til, og en node viser at der vil lyde en tone når man får en notifikation.

Uret kan sættes op til at vise notifikationer for opkald, missede opkald, Facebook beskeder, kalender-påmindelser, og lavt batteri. Den vil også fortælle dig hvis du kommer lidt for langt væk fra din iPhone eller din iPad, som er en rigtig god funktion, hvis du er typen som ofte får din mobil væk. Man kan også opsætte den så du får Twitter-notifikationer, hvis det er et medie du bruger.

Selvom alle disse basale notifikationer fungerer, så kunne de godt have brug for en optimering. For eksempel er bip-lyden ved notifikationer ikke høj nok, og den er nem at overhøre når der sker andet omkring en. Også vibrationen er meget svag og man kan ikke justere styrken på den.

Cookoo Smart Watch funktioner

Cookoo’s funktioner er meget begrænsede, sammenlignet med andre mere advancerede smart watches. I øjeblikket er der ikke notifikationer for indkommende tekstbeskeder eller emails, for eksempel, og de notifikationer der er, er meget simple. Man kan heller ikke se nogen form for besked på skærmen, så det er ikke muligt at se for eksempel, hvem der ringer. Det er information man virkelig godt kunne have brugt.

ConnecteDevice siger at funktionerne for tekstbesked- og email-notifikationer vil blive udgivet, når det understøttes af iOS-platformen. De siger også at der vil blive mulighed for at kontrollere musik med Cookoo (de helt basale funktioner som play/pause/skip), sætte en alarm og bruge et nedtællingsur. Disse funktioner vil komme med en fremtidig opdatering af Cookoo, som endnu ikke vides hvornår kommer.

5fb6b92fc2a8fcc1f55fb793b276fca4_large

Der er nogle avancerede features, men som i og for sig ikke tilføjer så meget mere til Cookoo. På siden er der en ”Command”-knap, som kan bruges til at checke ind på Facebook, og man kan programmere samme knap til at være udløser for din iPhones kamera, eller til at sætte en nål i kortet i din Cookoo iOS app. Men man vil aldrig komme til at bruge disse funktioner – der er simpelthen ikke noget tidspunkt hvor det vil blive nødvendigt.

Så der er både fordele og ulemper ved Cookoo Smart Watch, og vi føler desværre at ulemperne er flest. Der er mange andre, mere avancerede Smart Watch modeller på markedet, og her vil man få flere muligheder, for godt nok et større beløb, men man vil også blive meget gladere for sit Smart Watch. Hvad synes du? Ville du købe Cookoo eller ville du hellere investere i en anden Smart Watch model?

2 thoughts on “Cookoo Smart Watch anmeldelse

 1. Fin anmeldelse 🙂

  Jeg undrer mig dog meget over at anmelderen mener, at funktionen med at kunne geotagge eller tage et billed med sin telefon via et knap på uret er “unødvendige”. Jeg synes disse funktioner er GENIALE!

  1. Hej Hans
   Vi vil nok efterfølgende give dig ret i geotagge-delen, da denne funktion selvfølge vil være brugbare for mange (blot ikke gadget personen bagved anmeldelsen). AT bruge funktionen til at tage et billede finder vi dog stadig meget ubrugbart, og finder andre bedre muligheder som kunne være benyttet.

   Vi ser frem til opdatering til enheden, da vi herved kan nå nye højder indenfor disse high-tech ure!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *