De bedste trænings-apps lige nu!

trænings app

Kender du det at det er umådelig svært at komme ud af døren med løbeskoene på, eller bare at få slæbt sin mandagstrætte krop ned i træningscentret? Og har du altid undret dig over hvordan stjerner kun en måned efter at have født kan have en krop, der næsten ser bedre ud end før de blev gravide? Svaret er simpelt: De smider en masse penge efter en personlig træner, som fortæller dem hvad de skal spise, hvornår de skal træne, og hvor hårdt de skal træne. Det eneste stjernerne sådan set skal gøre er at møde op – og så lige træne og følge den stramme madplan, men det er noget nemmere når du har en benhård træner som står og motiverer dig (læs: råber dig ind i hovedet at du skal tage ti armbøjninger mere!).

Men for os almindelige mennesker, der ikke lige har en månedsløn man kan tillade sig at smide efter en personlig træner og en kostvejleder, så bliver det lidt sværere at motivere sig selv til at tage ned og træne, i stedet for at smide sig på sofaen efter en lang dag på arbejde. Men heldigvis er der en løsning på problemet: fitness og trænings apps til din smart phone. Men en trænings  app er det næsten som at have din egen personlige træner i lommen, der fortæller dig hvordan du klarer det og om du lige skal give lidt ekstra. Læs med her, lær om de fem bedste fitness & trænings apps lige nu, og vælg den som passer bedst til dig og din træning.

Endomondo

Endomondo trænings app

Med Endomondo appen får du meget mere end bare en trænings app. Her bliver du automatisk del af et stort online community, og du kan både finde dine venner der inde og se deres træningsresultater, eller du kan følge andre sportsudøvere og se hvordan de klarer sig. Det er også meget nemt at dele dine egne resultater på Facebook, efter du har haft en virkelig god løbetur, hvor du har slået alle dine egne rekorder. Du kan også finde inspiration til nye ruter i dit nærområde, blot ved at indtaste dit postnummer. Når du bruger den til for eksempel løb er det muligt at se dine statistikker live på din mobil, så du kan holde øje med både din tilbagelagte distance, fart, hvor mange kalorier du forbrænder, og meget mere. Det er en trænings app med mange muligheder og den fungerer både til Android og til iPhone.

Nike+ GPS

Nike+ GPS trænings app

Den meget kendte app fra Nike er blevet opgraderet og har fået nogle nye features. Ud over de normale features, såsom rute, hastighed og antal forbrændte kalorier, så har den nye opgradering gjort, at du ikke længere behøver at have en Nike sensor i dine løbesko, men derimod bare kan bruge din iPhone til at tracke dine bevægelser. Ulempen for alle os Android-brugere er så at du kun kan bruge denne app til iPhones, og det ser ikke ud til at der kommer en app som virker til Android lige foreløbig. Men har du en iPhone kan du nyde godt af alle de nye, brugbare features, som for eksempel en mulighed for at udfordre dig selv, blot ved at trykke på en knap, kan du å mere udfordring i form af en længere rute eller at løbe hurtigere, eller du kan bruge den nye smarte upgrade, der gør det muligt trådløst at overføre dine træningsdata til Nike+. I forhold til andre apps i træningskategorien, så koster Nikes en lille smule, men er du tidligere bruger af Nikes trænings app, så vil du ikke blive skuffet over denne opgradering. iPhone og Android.

Abilica app

abilica trænings appEn lidt mere ukendt app er webshoppen Abilicas trænings app, som har fået rigtig gode anmeldelser af brugere af den. Appen lægger vægt på interval-træning med funktionelle og simple øvelser, som alle kan være med på, men som samtidig er utroligt effektive. Der er færdige programmer du blot kan følge, eller hvis du har lidt mere træningserfaring, så kan du også sammensætte dit eget program. En rigtig god feature er at øvelserne er vist som små videoer, med rigtige trænere, så ikke bare kan du se hvordan øvelsen skal gøres helt præcist, det er også lidt som at have din egen personlige træner med i lommen. Hvs du ikke er så meget til videoer, men hellere vil klare træningen selv, så er der også udførlige beskrivelser af alle øvelser, som du kan læse i stedet. Appen er meget simpelt opbygget, med et fint og farverigt design, så alle kan være med. Appen er gratis og fungere på både Android og iOS platforme.

Abilica  træning app

SmartRunner

SmartRunner trænings appSelvom navnet kunne tyde på det, så er SmartRunner trænings appen til mere en blot løb. Du kan bruge den til helt op til 14 sportsgrene lige fra cykling til når du står på ski. Appen er meget simpelt opbygget og rigtig god til begyndere, som blot vil have deres hastighed, distance, tider og kalorier forbrændt. Når du er færdig med træningen kan du uploade dine data til SmartRunner-hjemmesiden og derfra kan du dele det på sociale medier, hvis du synes tiderne er værd at prale af. trænings Appen indeholder ingen træningsprogrammer, men hvis man vælger denne trænings app er det også mest for at se sine tider og resultater mens man træner, hvilket den opfylder til fulde. Også denne app er gratis og den fungere til både Android og iPhone.

StrongLifts 5×5

StrongLifts 5x5 trænings appHvis du er mere til styrketræning og tunge løft, er her appen du har brug for. Som navnet antyder, så er det meget simpelt – fem set med fem gentagelser af hver øvelse. Enkelt, men meget effektivt, og appen forsøger da også at gøre dig så stærk som muligt, så hurtigt som muligt, også selvom du kun træner tre gange om ugen. Appen fortæller dig hvilke øvelser du skal lave, hvor meget vægt du skal løfte, og eventuelt også hvor meget vægt du skal tage af, hvis du ikke er stærk nok endnu til at klare et specielt løft. Så det er præcist lige som at have din egen personlige træner ved din side når du pumper. Appen ønsker dig endda også tillykke når du når de mål du har sat dig, så det er bare med at komme i gang med træningen og nå dine mål! I modsætning til nogle af de andre trænings apps på listen, så fungerer denne kun til Android.

StrongLifts 5x5

1 Readers Commented

Join discussion
  1. Pingback: Træning til skiferien – sådan gør du! : Danfyt 30 okt, 2013

    […] som kæmper med at få løbeskoene på og komme ud af døren. Vil du læse mere om de forskellige trænings apps, så læs med her. Når træningen til skiferien er overstået, så er næste punkt at finde de rigtig ski gadgets, […]

HAVE SOMETHING TO SAY?