De fem bedste rejse-apps til Android og iPhone

Rejse apps

Din smartphone kan bruges til andet og mere end blot at tjekke Facebook og emails på rejsen. Har du planlagt en lille weekend-tur til London, som er en populær destination i efteråret og op mod jul, er her en række brugbare rejse apps, som hjælper dig med alt lige fra valg af det rigtige hotel til taxaturen. De fleste rejse apps er at finde i en udgave til både både Andriod og iOS-systemer, så der er ingen hindringer, uanset hvilken smartphone du benytter.

Kabbee

rejse app fra KabbeDe fleste turister har prøvet at tage en taxa når de er på ferie. Mange har desværre også prøvet at føle sig snydt af chaufføren, som godt nok sagde at han tog en genvej, men alligevel har man følelsen af at det lige lagde et par hundrede kroner oveni den i forvejen høje pris. Men man kan ikke rigtig sige noget, for man ved jo i realiteten ikke om det var en genvej eller om det bare er prisen for en tur fra togstationen til hotellet. Det er her rejse app’en Kabbee kommer ind i billedet. Du indtaster hvor du skal kører fra og til, og Kabbee vil derefter give dig en liste over taxaselskaber, som har licens til at køre, tiden turen vil tage, og en estimeret pris. Du kan, når du har fundet et taxaselskab, der passer til dine kriterier, også booke en taxa gennem rejse app’en.

Travel News

Rejse apps fra Travel News og Trip itI en storby som London er sandsynligt at du vil komme ud for forsinkelser, når du bruger den offentlige transport, for at komme frem og tilbage mellem seværdighederne. Skal man nå et teaterstykke eller en musical er det godt at have eventuelle ventetider og forsinkelser med i sin planlægning, og Travel News er den bedste rejse app til dette formål. Travel News giver dig informationer og alarmer om forsinkelser på både vejnettet, toge, busser, metro, sporvogne, og færger. Så er der ingen undskyldning for at komme for sent til forestillingen.

Google Maps til mobilen

rejse appen Google MapsMed denne rejse app farer du ikke vild. Du kan bruge Google Maps både hvis du er i bil, bruger offentlig transport eller er på gåben. App’en bruger din placering for at lokalisere hvor du er, og så er det ellers bare at indtaste en destination og ellers bare følge ruten på skærmen. Det er først for nyligt at app’en er blevet opdateret med rutevejledninger for Londons offentlige transport, og har du en Android telefon kan du endda få alarmer og beskeder, når du skal skifte bus eller tog. Dette er desværre ikke muligt på iPhones endnu.

TripAdvisor

app fra Tripp AdvisorMed denne rejse app har du adgang til flere millioner anmeldelser af både hoteller, flyselskaber og flyafgange. Som en ekstra service er det også muligt at gemme dine yndlingshoteller eller fly, så du nemt kan finde dem igen i mellem alle de mange anmeldelser. Der er mange forskellige hoteller og hostels i London og det er bestemt ikke alle steder at standarden lever op til det vi er vant til i Danmark. Det er derfor en stor hjælp at læse disse anmeldelser, så man er sikker på at finde lige netop det hotel, som passer til ens ophold og prisniveau.

Triplt Travel Organiser

images (1)Denne smarte Android-app gør det muligt at planlægge rejsen og holde styr på alle rejse-dokumenter fra et sted. Her kan du samle fly-bookinger, detaljerne om hotellet, og mødeplaner. Det er muligt at videresende de vigtige emails med detaljerne til app’en, eller det er også muligt at trække dem direkte fra din Gmail indbakke for at gøre servicen endnu nemmere. Hvis du er iPhone-bruger skal du i stedet downloade rejse app’en TripDeck Travel Itinerary Manager. Her kan du gøre det samme som i Triplt Travel Organiser, og derudover kan du også planlægge restaurantbesøg, og sørge for at der er bestilt bord. Det er en nødvendig app for den travle rejsende.

Mange af de rejse apps der er nævnt her kan også sagtens bruges i andre lande, og især Google Maps og TripAdvisor er gode, hvis turen går til USA. Og uanset hvor rejsen går hen, så kan man hurtigt blive afhængig af den orden som Triplt Travel Organiser holder i dine rejsedokumenter og planer. Hvilke apps har du brugt på dine rejser? Fortæl om dine gode tips og oplevelser.

1 Readers Commented

Join discussion
  1. Pingback: Tre tips til planlægning af ferien | Islandiatravel 5 nov, 2013

    […] Vi forsætter i sporet med nye teknologier, der kan være med til at gøre din næste ferie yderst bekvemmelig. Smartphones, og herunder apps til smartphones, kan give dig al information, som kort og rejseguides gav dig førhen. Gode rejse apps kan f.eks. indeholde anmeldelser af hoteller eller hjælpe dig med at finde en taxa i nærheden af dig. Du kan også finde kort, som f.eks. et kort over Londons undergrund eller Google Maps, der ved hjælp af GPS kan spore, hvor du befinder dig, samt give dig rutevejledning, så du nemt finder rundt. Sørg for at tjekke med dit teleselskab hvordan dit dataforbrug ser ud i udlandet. Flere og flere teleselskaber er heldigvis begyndt at åbne op for at gøre data tilgængeligt i udlandet til langt billigere priser, end vi har set hidtil. Derudover er der i mange storbyer frie Wi-Fi spots, så du kan komme online på de fleste lokationer i byen.  Nogle rejse apps kan tilgås uden brug af internet, mens lokationsbaserede apps helst skal bruge internet. Google Maps giver dig dog mulighed for at gemme fem kort offline. Hvis du har sørget for at lave din planlægning hjemmefra, har du altså stadig et kort ved hånden, hvis du pludselig står uden internet. Læs mere om rejse apps til Android og iPhone her. […]

HAVE SOMETHING TO SAY?