De 10 bedste transportable højtalere på farten

transportabel højtaler

Marketing-folk vil rigtig gerne have os til at købe transportable højtalere og tage dem med på stranden, på skovtur, eller bruge dem når du skal underholde dine venner til den udendørs grillaften, mens du steger bøfferne på grillen. Men der hvor disse højtalere virkelig kommer til sin ret er på forretningsrejser eller ferier.

Uanset om du sidder fast på et hotelværelse foran din computer eller du bare vil have lidt god musik før du tager på rejse til en eksotisk destination, så gør nogle gode transportable højtalere en stor forskel.

De fleste udgaver på markedet indtil videre har været af en meget ringe kvalitet, men nu er der sket en mærkbar forbedring i de seneste udgaver og man kan virkelig blive imponeret over nogle af de funktioner de har og den kvalitet højtalerne spiller med.

De fleste transportable højtalere har indbyggede batterier, som også kan bruges til at streame musik trådløst fra enten din smartphone eller din tablet via Bluetooth, mens andre har mere specielle features som for eksempel muligheden for at oplade din smartphone ved hjælp af højtalerens batteri. Det de alle har tilfælles er dog at de er trådløse og transportable, i hvert fald i nogle timer.

Nedenfor har vi gennemgået de ti bedste højtalere, startende i den billige ende af skalaen.

Marley Chant – $60

Marley Chant - $60

Her er den mest økologiske transportabel højtaler til den moderne hippie. Den er mere stilet end modeller som iLuv MobiOut or KitSound Hive, og den er meget nem at tage med på farten. Den er ikke tung med en vægt på kun 410 gram, og med en praktisk karabinhage bagpå til at fastgøre den på en rygsæk er den lige til at tage med ud på eventyr. Selve designet er helt i top, med en flot bambus-boks og en lærreds-pose – lavet af genanvendt hamp, selvfølgelig – og man skulle tro at med denne beskrivelse, så var dette en sikker investering. Men der er dog nogle ulemper ved Marley Chant.

Specielt højtalerens placering i toppen hæmmer produktet meget, da lyden bliver ledt væk fra lytteren. Det gør at sangene bliver dæmpede og lyden bliver generelt svag. Men hvis du mest går efter et flot og unikt design, så får du ikke noget bedre end Marley Chant.

KitSound Hive – $90

 KitSound Hive - $90

Denne lækre lille transportabel højtaler har et super godt design der leder tankerne hen på en bikube – og det er nok også heraf den har fået sit navn. Den bedste feature er helt sikkert dens batteri, der kan holde i helt op til ti timer, og som skal oplades via et mikro-USB kabel. Det kan være du allerede har dette kabel, hvis du har en Android-baseret mobil eller en anden enhed, som bruger denne universelle lednings-forbindelse.

Vægten på den lille kube er kun 375 gram, og der medfølger et 3,5 mm. kabel hvis du skal tilkoble en enhed som ikke kører over Bluetooth til den lille aux-port. Den giver et lille, skingert bip, når den bliver tændt, men ellers opkobler den hurtigt til den Bluetooth-enhed, du vil lytte til musik fra. De 5 watt højtalere pumper ikke ligefrem musikken ud, men de kan spille og skrues op til et rimelig højt niveau, uden at lyden bliver forvrænget. Vokaler kan dog lyde lidt tynde i det, men det er faktisk en rigtig god højtaler til prisen.

iLuv MobiOut iSP 233 – $120

 iLuv MobiOut iSP 233 - $120

Stadig til en rimelig lav pris, fås denne transportabel højtaler fra iLuv MobiOut, og den har også features der er en del bedre end KitSound Hive. Den lille 350 grams lette højtaler er lige til at forelske sig i, med det meget enkle, flotte design, der endda også er vandtæt. Det at den bruger et mikro-USB kabel betyder også at der er færre kabler at slæbe med når man har den med på tur. Den fedeste feature den har, er kaldet Jump Start. Med denne feature kan du oplade din smartphone gennem højtalerens batteri, blot ved at sætte din smartphones opladningskabel til iLuv MobiOut og det kan lade din telefon helt op til 85-90 %.

Når højtaleren kan spille i ni timer, er Jump Start en ret god feature, hvis din mobil lige pludselig skulle gå tør for strøm. Der er dog også ulemper ved iLuv MobiOut. For det første er musik via Bluetooth ikke af særlig god kvalitet. For det andet, så fungerer denne højtaler rigtig godt på badeværelset eller på hotelværelset, men spiller ikke højt nok til at man kan bruge den til en fest eller udenfor, og det gør at Jump Start featuren ikke er så fantastisk igen, for indenfor vil du ofte være i nærheden af en stikkontakt alligevel.

SuperTooth Disco 2 – $85

 SuperTooth Disco 2

SuperTooth er en transportabel højtaler som er en af de helt nye udgave af den originale SuperTooth Disco højtaler. Den kan holde i seks timer, før den har brug for en opladning, og med 16 watts højtalere, så ender den i den mere højlydte ende af skalaen – hvis altså der ikke er alt for meget baggrundsstøj. Den mangler dog lidt bass, men det er forståeligt nok, siden denne højtaler kun er lidt over 180 mm. høj. Til prisen er det dog en af de bedste højtalere, og langt bedre end for eksempel Marley Chant når det kommer til lyd, og faktisk også er lidt bedre end den lidt dyrere Jabra Solemate.

Denne transportabel højtaler er udstyret med den seneste udgave af Bluetooth med 4.0 Connection og den har en rækkevidde på hele ti meter. Forbindelsen virkede lige med det samme og var for det meste pålidelig. Den fint designede højtaler vejer 560 gram og har et 3,5 mm. aux-stik. Det eneste minus ved SuperTooth Disco 2 er at den oplader gennem et 12 volts kabel og ikke et mikro-USB, men der er ingen tvivl om at lydkvaliteten er helt i top.

Jabra Solemate

 Jabra Solemate

Firmaet bag denne højtaler er mest kendt for at lave Bluetooth-kompatible høretelefoner i en udmærket kvalitet, men denne transportable højtaler bliver aldrig en erstatning for et ordentlig lydsystem. Den er derimod rigtig fint designet, og er meget fuldent med en sneakers-lignende sål som bund, og fungerer også ganske udmærket. Når du skal spille afdæmpet, rolig, og akustisk musik, så fungerer rigtig godt, men prøver du noget mere rocket så har den lidt svært ved at følge med – så den er på ingen måde lige så alsidig som for eksempel SuperTooth Disco 2.

Dens lidt usædvanlige udseende er ikke kun til pynt. Sålen fungerer nemlig som en god, solid bund, som både giver højtaleren et fast greb på den overflade den står på, men samtidig også skåner højtaleren fra vibrationer, og skjuler et lille kabel som kan være et supplement til den trådløse Bluetooth forbindelse. Batteriet kan holde i op til otte timer, og den bruger et mikro-USB stik til opladning.

Native Union Switch

 Native Union Switch

Denne højtaler minder lidt om Jabra Solemate, men designet af denne højtaler gør, at den både kan placeres horisontalt og vertikalt. Native Union Switch vejer lidt over et halvt kilo og dens højtaler gør at den kan fylde et rum med klare og præcise toner. Den lille højtaler har en stor volumen-knap der kan skrues godt op, og ligesom andre modeller som iLuv MobiOut, Bang & Olufsen Beolit 12 og Phillips Fidelio P8 har denne højtaler også et batteri som kan oplade din smartphone samtidig med at du hører musik.

Den har også et større batteri end de andre modeller og den kan kører helt op til 14 timer og samtidig oplade din mobil med strøm tilovers. Så selvom Native Union Switch er i den dyrere ende, så er den helt klart pengene værd!

Jawbone Jambox

 Jawbone Jambox

Denne højtalers lille og søde design er ikke det eneste der gør at det er en af de bedre transportable enheder. Når du sætter den op til din mobil med Bluetooth – som den både gør automatisk og med det samme – så vil denne 340 grams højtaler automatisk fade musikken ned når du modtager et opkald.

Der er også en mikrofon indbygget i højtaleren, så du behøver ikke engang samle din telefon op når den ringer. Jambox fungerer bedst når det er stille og rolige, men også meget detaljerede toner, og kan gøre det i op til fem timer på en opladning. Den er dog lidt dyr i forhold til for eksempel de lignende modeller som Native Union Switch, iLuv MobiOut og KitSound Hive.

Phillips Fidelio P8

 Phillips Fidelio P8

En af de store sværvægtere indenfor genren, på mere end en måde, er denne transportable højtaler fra Phillips. Fidelio P8 er både en transportabel højtaler, men vil også gerne prøve at være en komponent til et hi-fi system. Den vejer hele 1,3 kilo, som er i den meget tunge ende af skalaen. Den er dækket af aluminium hvilket giver den et fint udseende, og lyden er ret god – der er god bas og musikken er detaljeret og velbalanceret. Den er uden tvivl en af de højtalere der lyder bedst på markedet.

Ligesom iLuv MobiOut, Native Union Switch og Bang & Olufsen Beolit 12, så kan Phillips Fidelio P8 dele sit otte-timers batteri med en smartphone. Det er muligt at oplade en mobil fuldt ud og stadig have strøm på højtaleren. Den viser batteri-niveauet når man røre ved den, men ligesom SuperTooth Disco 2 så bruger den et 12v kabel til opladning i stedet for et mikro-USB og det lægger til den i forvejen høje vægt. Det er helt sikkert en højtaler for forretningsfolk der rejser meget.

Geneva Sound System Model XS DAB

 Geneva Sound System Model XS DAB

Der er noget ret fedt over denne højtaler. Den er sat på en læder-lignende metal-boks som følger med, og som giver denne fede muslingeskals-effekt. Der er både FM, DAB og DAB+ radio-muligheder, samt alarmer og et batteri som kan holde i op til fem timer. Geneva Sound System Model XS DAB+ har tryk-sensitive knapper og et diskret, rødt LED-display bagved den forreste del af højtaleren.

Og – som det bedste af det hele – så producerer dens Bluetooth forbindelse lyd i stereo som er en bedre og mere detaljeret lyd end nogle mini-hi-fi-højtalere. Denne højtaler vejer omkring et halvt kilo, og er den lidt dyrere løsning for folk som gerne vil have en alarm til rejsen med lidt ekstra dimensioner.

Libratone Zipp

 

 

Libratone Zipp

En lidt specielt udseende, rund højtaler som egner sig bedst til at blive brugt hjemme. Når man køber den følger der både den grå, blå og røde cover lavet af uld med og det er netop disse covers som giver det lidt usædvanlige look. Batteriet kan kun holde i 4 timer, men lyden er god, med en god, dyb bas, gode kompetencer i de midterste intervaller og en rimelig detaljerighed.

Den er ret tung, med en vægt på hele 1,8 kilo og lidt for dyr – det er ret åbenlyst – men de personer som er efter noget usædvanligt til alt fra huset til haven, eller soveværelset til badeværelset vil elske denne højtaler. Læs Libratone Zipp anmeldelse her.

Bang & Olufsen Beolit 12

 Bang & Olufsen Beolit 12

Lækkert dansk design og muligheden for Apple AirPlay er helt store gevinster ved denne dyre transportable højtaler. Med helt op til otte timers batteri-levetid, og ledninger der bliver rullet ind i Beolit 12, og muligheden for at fuldt oplade din smartphone, er rigtig fede egenskaber.

Læder-stroppen, den håndsamlede aluminiums-boks og det retro design som er en hyldest til Bang & Olufsens transistorradioer fra 1960’erne er bare nogle af de bedste features, men det er AirPlay forbindelsen som virkelig er guld værd. Men med en vægt på 2,8 kilo er det ikke en højtaler man tager med ud af hjemmet lige med det samme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *