En robotplæneklipper gør arbejdet for dig

På markedet af plæneklippere findes der mange forskellige modeller. Alt fra plæneklippere uden motor til havetraktorer. Den nyeste teknologiske udvikling på området er robotplæneklipperen, som kan gøre hele arbejdet for dig. Det er både en smart og effektiv løsning, som mange allerede gør brug af.

Kunne du tænke dig at vide mere om robotplæneklippere, så kan du med fordel læse med videre i dette indlæg, hvor du kan blive meget klogere på plæneklipperens historie og funktioner.

Den første robotplæneklipper på markedet

Vi skal faktisk helt tilbage til 1969 for at finde den første robotplæneklipper på markedet. Denne model hed Mowbot og viste sig ikke at være en særlig stor succes. Den var nemlig både stor, gul og larmede mere end en motorsav. Teknologien haltede altså gevaldigt, hvilket er den primære årsag til, at denne model ikke fik gennemslagskraft på markedet.

I løbet af de sidste 20 år har robotplæneklipperen dog for alvor fået indpas i mange hjem, hvor den både sparer folk for tid og penge. Faktisk er den at finde på andenpladsen over de mest anvendte husholdningsrobotter i hjemmet.

En robotplæneklipper har mange nyttige funktioner

Der findes forskellige robotplæneklippere på markedet med diverse funktioner. De fleste modeller er udstyret med en sensor, som sikrer, at robotten stopper med at klippe græsset, så snart det begynder at regne. Derudover skal du ikke bekymre dig om at fjerne møbler eller legetøj fra din græsplæne. Robotten registrerer nemlig selv eventuelle forhindringer og undgår disse.

Alle robotterne er desuden lavet med en nødstopfunktion, som aktiveres, så snart robotten løftes eller bliver væltet. Selvom funktionerne er mange, er de fleste modeller meget brugervenlige, så du ikke behøver at bruge tid på lange forbrugermanualer.

Overvej dette, inden du investerer i en robotplæneklipper

Idet der findes forskellige modeller på markedet, er det en fordel, hvis du gør dig nogle overvejelser, inden du foretager en investering. Her skal du finde ud af, hvor stor din have er, samt hvordan dens kompleksitet er. Det kan eksempelvis være, du har en bakke i haven, som robotplæneklipperen skal kunne klare.

Hos jem & fix findes et stort udvalg af robotplæneklippere fra anerkendte mærker. Find din nye robotplæneklipper til en god pris ved at klikke på linket lige her.

Sådan fungerer en robotplæneklipper

Det lyder måske besværligt at skulle sætte din robotplæneklipper op, så den passer til din have, men faktisk er dette meget lettere, end du måske tror. En robotplæneklipper skal nemlig kun sættes op én gang, hvorefter du aldrig længere selv skal bruge tid og kræfter på at slå dit græs.

Du sætter robotten op ved at lægge en tråd rundt om græsplænens yderkanter. Derefter skal denne tråd forbindes med ladestationen, hvorefter den bliver aktiveret. I løbet af nogle uger vil denne kanttråd være dækket af græs og derved være nærmest usynlig.

Plæneklipperen går automatisk i gang med at slå dit græs på de indstillede tidspunkter og vender efterfølgende selv tilbage til ladestationen, når den skal lades op. Græsset bliver slået med et avanceret system af knive, som varierer fra model til model.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *