Gadgets uden teknologi

Selvom man ofte forbinder gadget med teknolig, så er dette ikke altid tilfældet. Dette er blot således vi med teknologiens udvikling er begyndt at se derpå, og i en tid hvor man hele tiden skal have noget nyt, så bliver teknologi hurtigt en stor de af dette.

Tager du derimod tiden til at snakke med f.eks. forældre, bedsteforældre – og forklarer dem begrebet bagved ordet ”gadget”, så vil de formentlig kunne komme på objekter, som slet ikke indeholder teknologi.

En gang var den bedste gadget en mand kunne have, en rigtig god Schweizerknive – og helst en af de største, med så mange knive og andre redskaber. Med sådan en kniv, kunne en man nemlig leve i ødemarken, uden at skulle have andet.

Sådan en kniv var for mange drenge og unge mænd, et tegn på at de var trådt ind i de voksnes rækker. En anden lignende ”gadget” for samme generation var rævehalen, som gerne skulle hænge bagefter cyklen. Dette var ligeså noget af det ypperste man kunne få af gadgets, som virkelig kunne gøre en cykel unik.

I samme periode var det f.eks. ved den lidt ældre generation designermøbler, hvor hele nabolaget skulle vises forbi, hvis man havde fået den helt nye møbler fra Børge Mogensen, Fritz Hansen eller Hans J. Wegner.

Derfor skal man huske på, at gadgets ikke altid blot har været ens betydende med det nyeste teknologi, men faktisk en helt masse andet. Gennemgå f.eks. dit hjem og find alle de ikke-teknologiske gadgets du selv har.

1 Readers Commented

Join discussion
  1. Lars on oktober , 2017

    Sådan har jeg det nettop med denne gadget. https://www.outdoorcooking.dk/collections/tilbehor/products/kindling-cracker-standard-braendeklover
    Den er så lavpraktisk og simpel. Den er opfundet for 100år siden og den holder bare stadig. Den er så relanceret som verdens sikreste brændekløver under navnet Kindling Cracker. Men du har så ret. Det behøver ikke være spækket med teknologi.

HAVE SOMETHING TO SAY?