Guide: Computer problemer

Guide: Computer problemer

Din computer er et utrolig vigtigt værktøj for de fleste, og først når du står med en computer som ikke længere virker, så går det op for dig, hvor vigtig denne har været for dig. Der er som ofte 2 typer af overordnet problemer som du over, enten at computer simpelthen ikke vil starte, eller at den vil starte, men fryser eller på anden måde ikke virker.

I denne artikel vil vi snakke omkring problemet, når computeren ikke reagere, og du ikke kan komme til den.  Rettere sagt, hvad gør du hvis computeren ikke vil starte op?

Selv din computer vil ikke starte korrekt – eller overhovedet – kan du stadig være i stand til, at løse problemet selv.

Computer problemer

1) Kontroller dine forbindelser

Hvis du har en stationær computer, kan du være at computeren har problemer, fordi et af kablerne inde i maskinen er blevet løst , især hvis du har flyttet din computer rundt nylig. Åbne op på skrivebordet beklædning (ikke skærmen) – du skal nok bruge en skruetrækker. Kontroller, at alle kablerne er skubbet ind i deres rigtige stik.

Ved bærbarcomputer er løse forbindelser et mindre sandsynligt problem, men hvis du for nylig har installeret nye hukommelse er det værd at sikre, at alt sidder som det skal

2) Tjek din computers batteriets

Hvis din bærbarcomputer får strømmen fra batteriet, så prøv at sætte strømstik i- hvis det begynder at arbejde er det nok tid til et nyt batteri. Du kan med fordel frakoble batteriet, og prøve at tænde computeren kun med strømstik (NB: nogle bærbar computere har ikke denne funktion).

3) Start i fejlsikret tilstand

Prøv at starte op i “safe mode “. For at gøre dette, så snart du tænder trykke gentagne gange på F8-tasten (NB: kan variere fra computer til computer). Du vil blive præsenteret med en on- screen menu. Vælg ‘ safe mode’ – det skulle gøre det muligt for dig at starte dit skrivebord og i de fleste tilfælde vil tillade dig at undersøge yderligere, herunder at køre en sikkerhed scanning.

Dette var de nemme trin, som du selv kan gøre, for du fortvivler mere. Ofte vil problemer dog ikke blive løst igennem disse forslag, og her skal du på din bærbarcomputer teste hvorvidt det nogle af de enkelte komponenter (skærm, tastatur, harddisk eller andet hardware) som er beskadiget.

Test af skærmen

Test hvorvidt skærmen stadig er funktionsdygtig ved at undersøge denne for nylige skader. Er der revner eller nye plamager på skærmen, som kunne stamme fra et tab eller på anden måde hård kontakt med skærmen. Herudover kan du tjekker hvorvidt computerens blæser eller harddisk giver lyd fra sig ved opstart. En ny skærm ofte købes billigt, og med lidt finesse skiftes selv. Se f.eks. denne guide til hjælp med at skifte skræm.

Test af tastetur

Du kan også med fordel teste hvorvidt dit tastetur er beskadiget, ved at teste om tasterne har samme ”hårdhed” som tidligere, samt hvorvidt der fremkommer raslen når den bærbarcomputer rystes. Hvis du oplever problemer med tasteturet, vil dette ofte også påvirke tænd/sluk-knappen (afhænger af computer model). Du kan med hjælp af en lille skruetrækker løse tasteturet, og tester hvorvidt der er reaktion ved at trykke direkte på tasterne herunder. Er der behov for nyt tastetur, så kan dette anskaffes billigt, og også her kan man nemt selv påsætte dette (Youtube søgning på model + Laptop Keyboard Installation Replacement Guide).

Test af harddisk

Hvis der er problemer med harddsiken, så vil computerne give system lyde fra sig, og du har derfor muligheden for at skifte harddisken eller få den gamle fikset. Da du formentlig har følsomme data på din harddisk anbefales det at du tager den til en autoriseret forhandler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *