Guide: køb af nyt ur

Guide: køb af nyt ur

Selv de bedst klædte mænd kan få nervøse, når det kommer til at købe det rigtige ur. Mænds ure er komplekse, kan være dyre, og der er en masse af dem derude. Så hvad skal du vide når du køber en nyt ur? Du kan starte med at kigge på din garderobe og dit budget, og spørge dig selv et par spørgsmål.

Generelle spørgsmål

  1. Hvornår vil du bære det?
  2. Hvad vil du bruge det til – arbejde, gå ud, mageligt, dyrke sport?
  3. Hvordan har du det med high -tech gadget ure?
  4. Hvor mange penge vil du ønsker at tilbringe?

Ur typer og valgmuligheder

Så du har besluttet, i hvilke situationer du vil bære dit nye ur, og du har fundet ud af hvilken stil, du ønsker til din garderobe. Inden du begiver dig ud, tage et kig på de vigtigste typer armbåndsure og nogle af deres dele.

shutterstock_86113633 (1)

Analog, digital eller analog / digital

En analog ur har en forside, der viser time og minut med arme og/eller tal, markører eller romertal , der viser en 12- timers arbejdsdag. Det anses for den mere formelle, klassisk urtype og er perfekt for forretningsrejsende, datoer og formelle begivenheder.

Digitale ure enten har en LCD (liquid crystal display) eller LED (light emitting diode) forside, der viser tiden i numerisk form (for eksempel 02:50). De er anset meget afslappet eller sporty. Se f.eks. Dunlops G12 eller G03.

Analog / digital ure har både en analog og en digital ansigt. De er utilitaristisk og kan bæres på arbejde og i løbet af din daglige rutine (selvom de er nok ikke en god satsning for formelle begivenheder).

Batteri, kvarts eller mekanisk (med manuelt optræk)

Digitale ure er drevet af et ultra lille batteri (den slags man normalt ser ved kassen i elektronikforretninger).

Quartz ure er analoge ure, der kører på en lille, vibrerende, elektrificeret kvarts krystal. De holder ekstremt nøjagtige tid (inden for et minut hvert år).

Mekaniske ure er drevet af en kompleks række af tandhjul og fjedre . Disse ure kan befale en heftig pris som følge af deres overlegne håndværk. Mekaniske ure mister omkring en time om året, og skal vikles regelmæssigt.

Urkassen

Dette er urets ramme. Når det kommer til analoge ure, kan sagen være rund, rektangulær, kvadratisk, og nogle gange endda polygonal. Urkassen kan være skinnende, mat, mønstret eller indlagt med juveler og andre krystaller.

shutterstock_102904055

For analoge ure er urkassen normalt lavet af en metal – stål, titanium , guld, sølv og platin er det mest almindelige anvendte. At anskaffe sig et ur med en urkasse (og urrem) lavet af de tre sidstnævnte ædle metaller kommer til at koste, men mange urmagere blander det ædle metal med mindre værdifulde legeringer til en mere overkommelig ur priser.

Urets krystal

Dette transparente stykke beskytter urskiven. Det kan gøres fra plexiglas, mineral (traditionelt) glas eller syntetisk safir – en ultra hårde, klare, menneskeskabte krystal.

Plexiglas er den billigste af ur “krystaller”. Det er mindst tilbøjelige til at splintre, men det mest sandsynlige at ridse.

Mineralglas, på den anden side, er mere tilbøjelige til at splintre, men mindre tilbøjelige til at ridse.

Syntetisk safir koster mest, men det er det mest ridsefaste. Selvfølgelig er der ulemper, syntetisk safir går ganske nemt i stykker.

Urremme

Hvis du har et analog ur (uanset kvarts -drevne eller manuelt), vil din urrem enten være lavet af læder (normalt sort eller brun), eller den samme slags metal, der anvendes til urkassen.

Digitale ure, såsom sports modeller og gadget ure, har som regel plast urremme (kan også forekomme i læder).

Utraditionel ur typer

Sports uret

Sports ure er ofte meget slanke, meget holdbare og fremstillet af høj kvalitet plast. Det mest almindelige sports ur er det klassiske vandafvisende dykkerur. I dag er markedet pakket til gæller med sådanne ure. Sports ure kan indhold kilometertællere, højdemålere, kompasser, GPS teknologi, blodtryk og puls -skærme, og en række andre gadgets til dem, der fører en aktiv livsstil.

To gode mærker til at se på, er Nike, Timex samt Dunlop. Begge virksomheder producerer forskellige funktionsfyldte linjer, der er forholdsvis overkommelig og ganske holdbare. Se f.eks. et udvalg af Dunlops ure her.

Gadget uret

Gadget ure er meget funktionel for den studerende, techie eller ingeniør. De indeholder endnu mere tech lækkerier (såsom regnemaskiner, digitale kameraer eller e- mail-programmer) end deres belastede fætter sportsmodel. Husk dog, at gadget ure er samtale stykke , der normalt kun tiltrække interesse fra andre tech-kyndige fyre. De er som regel ikke en god satsning for picking up i baren. Tjek f.eks. dette ur digitale ure fra Dunlop.

Den rette pasform og match

Uanset type, skal dit ur passe din arm og sidde stramt (således uret ikke bevæge sig op og ned, når du flytter dine arme ), uden at forlade et aftryk på dit håndled .

Sølv ure matcher bedst med sorte, grå samt blålige remme, og ideelt set, bør du bære dem om natten. Guld ure går med brune, beige, tan og andre jordfarver. De er bedst bæres i løbet af dagen.

Og , selvfølgelig, gå digitale ure ( uanset hvor cool) bedre med afslappet tøj eller workout påklædning end med jakkesæt eller formelle slid.

Tage dig tid

Du har fået de centrale ur vilkår, du kender de afgørende ur spørgsmål, og du kender de overordnet typer. Nu komme derud og begynde shopping. Uret tikker!

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?