Guide: Køb dine batterier online

Guide: Køb dine batterier online

Som det ofte er tilfældet ved elektronik, så kan man spare penge ved at købe disse online. Hvis du kan undvære den personlige kontakt som du får ved køb af denne type produkter i en fysisk butik, så kan der være mange penge at spare, ved at købe disse online.

Det samme gør sig gældende ved produkter som batterier til f.eks. digital kamera, videokamera samt mobiltelefon.

Køb af batteri til digital kamera

shutterstock_150559577Et af de områder hvor man oftere står overfor køb af nyt batteri, er til sit digitalkamera, da disse på de lange ferier benyttes i længere perioder. Det kan endvidere være praktisk, at have et ekstra batteri, da kameraet uden batteri er en meget uheldig situation på ferien (især hvis det er en unik en af slagsen).

Problemstilling opstår ”Hvor skal jeg købe mig et nyt batteri”, da denne type købe ikke kan købes i den lokale dagligvareforretning, vil det ofte være langt mere praktisk at finde en butik online, og da udvalget ofte er langt større, så slipper du for at gå forgæves efter et batteri til lige netop dit kamera.

F.eks. ved webshoppen Batteries-online.dk fås der batterier til 27 forskellige producenter af batterier til digitalkamera. Sådanne et stort udvalg kan være svært at finde i en fysisk butik, især hvis det f.eks. er en af de ældre modeller du ønsker at købe batteri til.

Hvordan vælger jeg det rigtige batteri?

Det er ikke altid nemt at vide helt præcist hvad det er for et batteri man skal benytte til sit digitalkamera, hvilket ofte skræmmer folk fra at købe disse online. F.eks. så kalder Canon deres batterier for f.eks. BP og LP og dertilhørende numre.

At finde ud af præcist hvilket der passer til ens kamera, er ikke svært, og kan som regel findes på en af disse tre måder:

1)   Der er ofte oplyst på det eksisterende kamera, hvilket nummer dette er. Led derfor efter f.eks. ved Canon følgende ”BP-XXX” eller ”LP-XX”.

2)   Besøg webshops som Batteries-online.dk. Her vælger du producent, og på selve produktsiden,  vil det fremgår hvilken Canon model denne er til, oplyst ved f.eks. ”Batteriet kan benyttes til EOS 10D, EOS20D… ”

3)   Fortag en Google-søgning med ”Which batteri for Canon EOS20D”. I dette tilfælde oplyser den første søgning, at EOS20D benytter BP-511A.

Original vs. Uægte batterier

Der findes flere typer af produkter, hvor det kan være skadeligt at benytte uægte dele, men dette er ikke tilfældet ved batterier. Dette begrundes med, at de kvalitetskrav der er ved uægte og ægte batterier, ofte er de samme. Ydereligere, så produceres de uægte batterier også i samme mAh (f.eks. 1600 mAh), hvilket betyder at disse kan levere samme kraft som ægte batterier. Grunden til at producenterne ofte kun ønsker deres egen batterier, er at dette er en komplemtær vare, hvoraf de tjener deres profit, f.eks. som det gør sig gældende ved blækpatroner til printere.

Er der andre batterityper jeg kan købe online?

Du kan næsten købe alle type af batterier online, f.eks. forhandler Batteries-online.dk både batterier til videokamera samt batterier til mobiltelefon, og her gør det samme sig gældende, som ved digitalkamera.

Skulle i have erfaringer med køb af batterier online, så smid en kommentar herunder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *