Kaffe-gadgets til de tørstige

Selvom the ofte betragtes som den mere civiliseret drik, er det den ristede bønne som flyder i blodårerene hos mange designere (og alle os andre). Før du udvælger den korrekte kop at drikke af, overvej da processen – om manuel, mekanisk eller elektronisk – skal være vejen til den perfekte kop kaffe for dig. Du har udvalgt de korrekte bønner, og den efterfølgende bryggeproces, er lige så vigtigt som dette valg.

Der er et utal af kaffemaskiner – og de endnu sejere – kaffebryggere at vælge imellem. Tag blot et kig forbi Kaffeteriet.dk for at få et indblik i, hvor mange forskellige kaffebryggere der findes på markedet. På mange punkter overgår de moderne – selvom de har eksisteret i mange år – kaffebryggere den klassiske kaffemaskine, som du formentlig er vokset op med.

Vi har set på en række af de kaffebryggere, som både visuelt og smagsmæssigt, befinder sig på et helt nyt niveau indenfor kaffebrygning.

Wilfa Precision: Wilfa blev udgivet tilbage i 2013, men blev først senere tilgængelig på verdensplan hos detailhandlen. Flere store internationale kæder har indgået et samarbejde med den nordiske producent, og du kan ny finde Wilfa verden over. Denne udgave er designet af verdensmester barista Tim Wendelboe, og er konstrueret til at bringe vand til den perfekte temperatur før brygning begyndes. På denne måde er du sikret en automatisk-god-kop-kaffe, og endda indpakket i flot design.

The Ottomatic af Chemex: Er der et navn som er knyttet sammen med god kaffe, og de seneste års udvikling indenfor feltet, så er det Chemex. Navnet på denne model, er en henvisning til skiftet fra deres manuelle kaffebryggere, til deres automatiske system – men dog stadig med samme smag som de klassiske kaffebryggere. Kaffebryggeren styrer varmen og ”hældningen” for dig, og skaber den kendte smag fra de klassiske Chemx kaffebryggere.

Hario V60 ”Buono”: Med Hario er der igen tale om en producent, som har været særlig i fokus de seneste år – med rødder helt tilbage til 1921’ernes Japan. Med den simple proces med Hario V60 kedel og tragt, kan du på meget kort tid, med den korrekte teknik, skabe en velsmagende kop kaffe. Der er tænkt over designet, både med den smalle hans, som gør at den helt korrekte mængde vand altid rammer tragte. Men også med brugen af bronze, som passer godt i de nordiske hjem, er en yderst attraktiv feature.

Moka Pot: Designer Joey Roth har allerede anvendt sit ivrig øje for materiale, form og funktion i et hav af højttalere og selvvandende potteplanter. Han bruger de samme talenter til, i samarbejde med Blue Bottle Coffee Roasters, at skabe et opdateret design af den klassiske Moka Pot, som er yderst attraktiv på billedet herover. Der er tale om en udvikling af de klassiske italienske kaffebryggere, som med simpelt opbygning af vand og kaffepulver, over et blus, skaber en god kop kaffe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *