Kom godt i gang med dit nye Apple TV – opsætningsguide

Apple TV anmeldelse & opsætningsguide

Er du lige hoppet med på bølgen, og har også købt Apple TV? Så velkommen i klubben! Vi vil sørge for at du får mest muligt ud af din nye, fantastiske gadget, så her følger en guide til, hvordan du sætter dit Apple TV op, så du kan bladre gennem menuerne og features, og komme godt i gang med alle de gode ting.

I denne guide, leder vi dig igennem den første setup, vi viser de bedste features Apple TV kan tilbyde, og lærer dig nogle enkle fif, som vil tage dit TV-forbrug op på et helt nyt niveau.

Den første setup

Det er helt utrolig nemt at sætte dit Apple TV op. For at starte skal du sætte HDMI-kablet i dit Apple TV og føre det til dit almindelige TV, og derefter sætte Apple TV strømforsyningen til en stikkontakt. Nu skal du have fat i fjernbetjeningen til dit Apple TV, og holde den midterste runde knap nede, for at tænde for det. Når det er tændt, er det meget simpelt at vælge det sprog du ønsker ved hjælp af menuen, og vælge dit Wi-fi netværk, og så er du sådan set klar til at se videoer. Men før du smider denne guide væk og løber hen til dit Apple TV og bruger de næste tre timer på de nyeste katte-videoer fra YouTube, som du nu kan se på dit 32 tommers tv, så læs videre og få alle de andre fede funktioner opsat først.

apple tv anmeldelse første skridt

 

Video

Netflix – Hvis du går ind under Internet-sektionen så finder du Netflix i toppen af menuen. Vælg Netflix med den midterste knap og du vil blive bedt om at indtaste dit brugernavn og din adgangskode. Når din kode er blevet godkendt, vil du have adgang til alle filmene på Netflix, og du vil kunne begynde streamingen. For at komme tilbage til startskærmen trykker du bare på Menu-knappen.

YouTube – Under Internet-menuen finder du også YouTube-App’en. Du kan søge efter nye videoer eller se de mest sete, seneste videoer, og top-rated kanaler for at filtrere din søgning. Det er også muligt at tilføje din egen YouTube-konto under Log-in.

Vimeo – Selvom Vimeo slet ikke kan matche det antal videoer, som ligger på YouTube, så er Vimeos videoer ofte af en bedre artistisk kvalitet end noget af det skidt som lægger på YouTube. Vimeo finder du under Internet-menuen, og den fungere på stort set samme måde som YouTube-app’en.

iTunes – Det er også muligt at streame film direkte fra iTunes Store. Lej film direkte fra iTunes ved at gå til Film, og søg derefter for de film du vil se på iTunes. Når du finder en film du er interesseret i, kan du enten se forfilmen, leje den, eller tilføje den til din ønskeliste. Du kan også se trailere for film som ikke er udkommet endnu, men i stedet kører i biografen. Det gør du under I biografen.

apple tv anmeldelse steaming af video

Billeder

Foto-stream – Under Internet-menuen finder du funktionen for foto-stream. For at sætte det op, er det nødvendigt at du indtaster dit ID for iTunes og din kode. Derefter vil du få muligheden for at bruge dit foto-stream som din pauseskærm, og se nye billeder på din iOS enhed. Det vil tage et par minutter for Apple TV at overføre dine billeder, afhængigt af hvor mange du har på nuværende tidspunkt i din stream. Når alt er sat op, trykker du på Menu-knappen, som vil tage dig tilbage til startskærmen.

Flickr – Du kan også tilføje din Flickr-konto til dit Apple TV så du kan gå igennem de bedste fotos og virkelig se dem i den bedste kvalitet oppe på tv-skærmen. Naviger til Internet, og gå derefter ned til Flickr. Bare indtast dit brugernavn under Tilføj Flickr kontakt-feltet og så vil det være muligt at se dine fotos. Det er også muligt at søge på Flickr efter nye billeder.

apple tv det store udvalg

 

Musik

iTunes Match – Hvis du har en iTunes Match-konto er det muligt at bruge hele dit iTunes bibliotek på dit Apple TV. Det eneste du skal gøre er at indtaste dit brugernavn og adgangskode for at konfigurere denne feature.

Hjemmedeling – En anden mulighed for at høre musik på dit Apple Tv er ved at tænde for Hjemmedeling. Dette gøres ved at gå til Computere i startmenuen, og derefter vælge Hjemmedeling. Her er det også nødvendigt at indtaste dit iTunes ID og dit kodeord. Derefter logger du ind på din iMac eller MacBook, som indehodler det iTunes bibliotek, du gerne vil streame. I iTunes går du ind under Advanceret og derefter tænder for Hjemmedeling. Her skal du igen indtaste iTunes brugernavn og kode. Når dit iTunes bibliotek er sat op til Hjemmedeling, så vil du kunne se det under menuen Computere på dit Apple TV.

AirPlay – Du kan også streame musik og videoer fra en iOS enhed eller iTunes ved hjælp af AirPlay. For at tænde for AirPlay skal du navigere ned til Indstillinger, og derefter ned til AirPlay. Vælg AirPlay og ændr indstillingen til at være tændt. Du kan også sætte det op sådan at der skal bruges et kodeord når AirPlay skal bruges, for at begrænse adgangen til det. For at afspille en sang fra din iPhone på dit Apple TV, skal du finde sangen frem på din iPhone, og trykke på ikonet for AirPlay i det nederste højre hjørne af skærmen. Du trykker på ikonet, og vælger derefter dit Apple TV i menuen, og sangen vil derefter afspilles på dit Apple TV i stedet. Det samme kan gøres med videoer.

Apple TV fjernbetjening

Fjernbetjening

Fjernbetjeningen af metal, som fulgte med dit Apple TV er rigtig god, men den er nem at miste mellem alle de andre fjernbetjeninger, og derfor vil du få meget glæde ud af at downloade Apple’s fjernbetjenings app med det samme. Vi har allerede gennemgået hvordan man opsætter Hjemmedeling på din Mac, så alt du skal gøre når du har downloadet app’en er at logge ind med dit iTunes ID. Når du er logget ind kan du styre menuerne på dit Apple TV med din iPhone.

Apple TV og muligheder for anvendelse af iPhone

Jailbreaking

Det er ikke kun iPhones og iPads som man kan låse op og derved få adgang til mange yderligere apps og funktioner. Det er faktisk nemt at låse ens Apple TV op, og få adgang til en hel sværm af nye apps fra andre udbydere end Apple.

Du skal bruge:

  1. Den seneste version af iTunes
  2. Den seneste version af Seas0nPass
  3. Et micro-USB kabel
  4. Slå alle iPods, iPhones, og iPads fra din computer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *