Vi skal i denne omgang anmelde endnu en trådløs højtaler, denne gang fra det danske mærke Libratone, hvor vi har fået muligheden for at anmelde Libratone zipp. Libratone har tidligere udgivet store, og dyr højttalere, men med Libratone Zipp -serien ser vi faktisk deres hidtil billigste model.
Libratone Zipp design
Libratone Zipp er det første design vi har set, der prøve at se ”sødt ud” på en moden måde, takket være forbedringer af tidligere industrielle designkoncepter, som de introducerede i deres tidligere modeller. De har afskaffet de tidligere firkantede og meget kantede former til fordel for et design bestående af hvid og sort højtalere i runde former. Libratone Zipp er lidt over 26 cm høj samt 12,2 cm i diameter, og designet til at blive pakket ind i, en af tre ”Zipp Speaker Covers”, som består af omfattede betræk i uld med lynlås. Hver Zipp har også en enkel sort bæretaske og en sort væg strømadapter.
Libratone Zipp fascinere ved at komme i forskellige farver, og kommer som standard med forskellige farve covers, hvilket gør det nemt for forbrugeren at tilpasse højtalerne uden ekstra betaling. Zipp kommer med valgt imellem to forskellige sæt af covers (sort / rød / blå el. sort / pink / gul), når de foretager det første køb, mens ialt 8 coverfarver sælges separat for 500 kroner. Der er stor mulighed for at få den farve du ønsker ved første løb, men muligheden for tilkøb af covers udover, herved gør Zipp noget som ingen andre appel airplay producenter før har gjort.
Libratone gør også installation og fjernelse af dækker meget let, og selvom tanken om at betale 500 kroner for noget så simpelt, kan beskrives som en smule overflødigt, skal virksomheden have ros for at indfør så smart et tilpasning koncept. Når enheden benyttes sammen med coveret, så ses kun en læderrem bagerst på enheden, et bagpanel med USB / AUX-in porte og trådløs opsætnings knapper smat de øverste og nederste overflader. Øverst ses hvid plast med en forenklet kontrol pad til volumen, power og trådløs parring, mens den nederste del har en forsænket strømporten så batteridrevne enhed nemt kan oplade på overflade. Takket være smart design, kan Zipp gøres imponerende minimalistisk, med sin læderrem og snor gemt. I modsætning til mange AirPlay-højttalere, kan Zipp også bruges uden ledning, hvilket giver fire til otte timers afspilning per opladning – en funktion som Zipp deler med kun få andre højtalere.
Når vi kigger under overfalden, ser vi at Libratone både understøtter AirPlay og den nyere PlayDirect standard, som gør det muligt for Zipp, at blive bruges på farten ved, at skabe sit eget Wi-Fi-netværk, næsten problemfrit. Funktionen virker ved, at du trykker på en setup knap som forbinder din iOS-enhed til det midlertidige netværk, næsten med det samme – hvilket forløb problemfrit i vores test. Alternativt kan du opsætte Zipp på dit eksisterende Wi-Fi-netværk ved at knytte din iOS-enhed og et Lightning/Dock kabel til USB-porten på bagsiden, og derefter trykke på Zipp setup-knappen for at dele din iOS enhedens indstillinger.
Libratone Zipp lover op til 4 timers afspilning via Airplay på en opladning, op helt op til 8 timers strøm på en opladning, ved benyttelse af det medfølgende stik. Fra vores synspunkt, oplever Zipp især et kritisk punkt, og det er lydkvalitet, når denne sættes op imod prisen. Det tre-højtaler design, der afhængig af to 1″ diskanter samt en enkelt 4″ opadvendt bas,
Zipp ender lydmæssigt ved konkurrerende i som ligger i pris klassen 800-900 kabel højttalersystemer- dog ikke en gang gode systemer, hvilket betyder, at der er en enorm pris-til-performance kløft mellem Zipp og rivalerne. Eller meget, meget stor betaling for Airplay teknologi. Ved moderate lydniveauer udfører Zipp en temmelig betydelig mid-bas, ved hjælp af målrettede doser af skarp diskant for at kompensere hvad der ellers lyde lidt flad og thumpy. Desværre, er klarhed ikke meget bedre end mindre standalone docking systemer (såsom XtremeMac eller Tango TT), samt næsten på niveau med iHome. Zipps topamplituden er kun nok til at fylde et lille værelse, og selv da, med høj volumen summen i diskanten, der ikke ville imponere nogen for halvdelen af denne enhed pris. Blot acceptabel lyd, i en højtaler til 2500 kr. kan give mening for et selskab, der typisk sælger endnu dyrere produkter, men i betragtning af det enorme udvalg af vellydende konkurrencemæssige muligheder, der starter ved omkring 800-900 og bedre op efter, må Zipp føle sig bagefter, på alle punkter, end design.
Alt dette efterlader potentielle brugere at afgøre, om det Micro fiber -ulden outfits, brugen af AirPlay og PlayDirect funktionalitet, samt den batteridrevne mulighed, kompensere for den halvdårlige lydgengivelse. Fra vores perspektiv, gør det ikke.
Zipp består af et smukt design, som vi virkelig ønskede at elske, hvilket også gør at vi har lyst til at elske det indre, men da Libratone kun har forbedret AirPlay installationen samt streaming funktionalitet siden udgivelsen af sine første systemer, er det svært at elske det vigtigste – lydkvaliteten. Desværre er højttalerne som Zipp levere, middelmådige over hele linjen, at de ikke hører hjemme i et lydsystem med dette prislege, og selv med 500 afslag, ville vores anmeldelse ikke ændre sig meget. Overvej kun Zipp hvis dine behov for mode og batteridrevet bekvemmelighed er så stærk, at du er villig til at betale en 8-900 mere. Vores mistanke er, at det kommende år vil bringe sammenligneligt smukke Bluetooth muligheder, der sælger for endnu mindre, og levere betydeligt bedre performance.
One thought on “Libratone Zipp – produkt anmeldelse”