Mange forskellige sociale medier

Der findes mange forskellige sociale netværks muligheder på markedet, altså steder online hvor du kan interagere med andre individer. Man opdeler ofte disse forskellige typer i 4-6 slags, som vi vil gennemgå i det efterfølgende:

Sociale netværk – hjemmesider, som giver dig mulighed for at interagere med andre mennesker med lignende interesse, baggrund eller andet personlig karakter. Normalt består disse sociale netværks af din sociale profil, forskellige måder at interagere med andre brugere på, evnen til at opsætte begivenhed, grupper osv. Det mest brugte sociale medie i Danmark er Facebook, men herunder findes også Linkedin og Google plus.

Bogmærke-sider – Hjemmesider, der tillader dig at gemme, organisere og administrere links til forskellige hjemmesider og ressourcer som du ofte besøger på Internettet. De fleste giver dig mulighed for at “tagge” (red. afmærkede) dine links for at gøre dem nemme at søge, dele og gennemlæse dem. De mest populære er Delicious og StumbleUpon.

Sociale Nyheder – Hjemmesider, der tillader folk at skrive forskellige nyheder eller links til eksterne artikler, nyhedsmedier mv. og derefter giver læseren mulighed for at stemme på disse. Afstemningen er kernen i disse sociale netværks. Populariteten afhænger derved af disse stemmes, og de mest populære vises i ”mest fremtrædende”. De mest populære er Digg og Reddit.

Mediedeling – hjemmesider, der giver dig mulighed for at oploade og dele forskellige medier, såsom billeder, lyd og video. De fleste tjenester har yderligere sociale funktioner såsom profiler, kommentere, osv. Den mest populære er YouTube og Flickr. Herudover kan også nævnes Tumblr og Picasaweb.

Microblogging – hjemmesider, der fokuserer på korte opdateringer, der skubbes ud til folk som abonnerer på den enkelte person og dennes opdateringer. Den mest populære er Twitter.

Blog (kommentarer og Forums) – Online sammenhold, hvor medlemmerne kan holde samtaler ved at sende beskeder. Blog kommentarer er ens bortset fra, at de er knyttet til blogs og som regel diskussion centre rundt om emnet for blog-indlæg. Der er mange populære blogs og fora, såsom WordPress og Blogspot.

Husk, at selv disse er de 6 forskellige typer af sociale medier, kan der være overlap mellem de forskellige tjenester. For eksempel har Facebook microblogging funktioner med deres “status update”. Også, Flickr og YouTube har kommentarer systemer svarende til det af blogs.

One thought on “Mange forskellige sociale medier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *