Sengen der kan klappes op: Den ultimative gadget til soveværelset

Vi har nærmest allesammen været der; den søde studietid. Vi har garanteret gode minder om socialt samvær, spændende faglige forløb, og ikke mindst masser af fester! Men vi glemmer nemt den nærmest ikke-eksisterende indtægt og de trange kår, vi måtte leve under.

Som studerende er det som regel ikke meget luft, man har i økonomien. Bor man samtidig i nogle af de større studiebyer som København, Aarhus, Odense og Aalborg, ja så er det garanteret heller ikke meget plads man har. Boligpriserne er høje, og lejepriserne i den indre bydel er næsten endnu højere. Det betyder også, at de fleste studerende må finde sig i blot at have en 1 eller 2-værelses lejlighed og meget få kvadratmeter til rådighed.

Men faktisk er det muligt at få rigtig meget ud af de få kvadratmeter, hvis man blot tænker lidt kreativt og ud af boksen:

Højthængende hylder

Rigtig mange af de møbler man har, er enten placeret på gulvet, eller hænger i mavehøjde og op til hovedhøjde. Det betyder, at man ofte har masser af plads op under loftet, som er uudnyttet. Samtidig sker det tit, at man sætter loftslister op langs samlingen mellem væg og loft, for at skjule evt. grimme overgange. Ved i stedet at hænge en smal hylde op hele vejen rundt på alle væggene ca 25-30 cm under loftet, vil hylden både fungere som loftliste, men det skaber også enormt meget opbevaringsplads, som kan bruges til mindre ting, der ikke bruges så ofte, såsom julepynt, duge, vaser osv. Man kan også vælge at gøre det mere stilet og fylde hylden med alle sine bøger, så man har en ring af bøger hele vejen rundt under loftet, hvilket kan se enormt godt ud.

Murphy Beds

Hvis man har begrænset plads i sin lejlighed og ikke ønsker at dedikere et helt rum til soveværelse, så er det værd at overveje, at få bygget en Murphy Bed. Hvis du ikke ved hvad en Murphy Bed er, så minder det lidt om den seng, Bertramsen fra Pyrus-julekalenderen har inde på sit kontor i Rigsarkivet. Det er simpelthen en seng, som hænger på væggen og kan klappes ned, når man skal sove på den. Om morgenen, når man står op, kan man så klappe den op, hvorefter den blot ligner et lille fladt skab. Når sengen er klappet op, har man hele rummet frit til at kunne bruge til noget andet. Samtidig er der også rigtig mange gode muligheder for at kombinere en Murphy Bed med opbevaringsplads.

2- built-in-murphy-bed

Læs mere her omkring disse senge: Vitaminic.dk

Hylder med indbyggede skuffer

Når man alligevel hænger en hylde op, som skal bruges til at stille billeder, bøger eller andet på, hvorfor så ikke lidt vælge en hylde, der er lidt dybere og som så har indbygget skuffe? Den slags hylde kan fås i flere møbelbutikker og ved at hænge sådan en op, får man altså både et hylde ud af det, men også en skuffe hvori man kan gemme alle sine blade og magasiner.

Praktiske pynte-ting

Når man har fået indrettet sin lejlighed, så vil man selvfølgelig også gerne gøre den hyggelig og pifte den op med lidt nips og pynte-ting. Til det formål har Femina lavet en samling af pyntegenstande, der alle samtidig tjener et praktisk formål, så man dermed slår 2 fluer med 1 smæk. Du kan se samlingen ved at Klikke her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *