Trends: Mandens eneste smykke

Ikke mangle smykker har igennem tiden været acceptable at beklæde sig med som mand, og selvom forskellige former for smykker, har haft sine trends, så er de altid forsvundet hurtigt igen. Der er dog et smykke, som stadig kan bæres af mænd verden over, som samtidig er velanset af samfundet. Salget af ure til mænd er steget markant i det seneste årti, schweiziske ur-eksport ramt et rekordhøjt niveau sidste år, og der er nu mere end 200 urproducenter i hele verden.

Hvad gør disse statistikker specielt overvældende er det faktum, at behovet for ure er blevet reduceret, og i mange tilfælde helt overflødige! Et hurtigt blik på din smartphone eller computerskærm er alt det tager, at fortælle dig omkring dato samt tidspunkt, og uret bliver hurtigt lige så overflødigt som floppy diskdrev og AM- radioer.

shutterstock_82890748Herudover er ure ofte dyre, og svært at finde, når de først er forlagt (Der findes endnu ingen ”find mit ur app”). Vi venter dog stadigvæk på app’en som kan finde det forsvundne ur! Der er en udvikling igår, hvor man kan tilknytte et “tile” til sine apparater, og igennem sin smartphone få af vide hvor denne er placeret. Vi har allerede sendt en forespørgsel afsted omkring muligheden for at få denne implementeret i en urrem – lad fremtidens teknologi løse vores hjernes glemsomhed.

Trods alt dette, fortsætter mænd med at begære ure næsten lige så meget som smartphones og pulled pork. Mænds smag for ure er på et all- time high, og det ses, at en stor del af denne stigning er pga. vores ændrede holdning til uret – hvor det tidligere var normalt kun at have 1 til 2 ure, har vi i dag mange flere som matcher vores garderobe. For 10-20 år siden, fik man et ur til hver stor begivenhed (konfirmation, bryllup og måske jubilæum), i dag får man et til hvert sæt tøj.

Når ure er din eneste chance for at accessorise, hvorfor så ikke drage fuld fordel af det? Er blevet den gængse begrundelse for, at have et bredt udvalg af ure i garderoben.

Den almindelige mands valg

Således forklarer den almindelig mand sit urvalg:

Jeg har syv ure, alle med forskellige formål, funktioner og æstetik, og jeg skifte dem korrekt efter formål. Hvis jeg har tænkt mig en tur i skoven vil jeg bære min sport GPS tracking ur. Hvis det er noget heavy duty arbejde vil valget falde på mit G- shock ur. Brun læderrem med brunt bælte eller sko, sort med sort, sølv til noget andet.

shutterstock_112522499Parring af hvad du er iført samt hvad der er på dit håndled, skal være på toppen af ​​listen i mænds 101 fashion tips, sammen med alle de andre no-goes som moden diktere.

Hvis ure ikke benyttes som accessorise, lever du enten i en anden tidsalder og smartphones og computer er gået dig næsen forbi, eller er uret familiens arvestykker, som er nedarvet igennem flere generationer.

Ure er et kæmpe tegn på status og magt, især i bestyrelseslokalet, på arbejdslokalerne såvel som på Banegårdspladsen. Mænd har en tendens til, at granske hinandens ure, og bedømme bæreren baseret på dette. Jo bedre ur, jo mere respekt og mere troværdighed. Ure er den nye luksus bil – men meget mindre og mere miljøvenlige.

Udviklingen af ure

Udviklingen indenfor selve uret har været kolossal, hvilket betyder, at du i dag står overfor valget imellem; dykkerure, ure med stopurs funktion, manuelle ure, automatiske ure, vintage ure, retro ure – og så er vi ikke en gang begyndt at kigge på hverken farve eller form.

Det danske marked er også kommet med på markedet, hvor man store mærker som Skagen ure, Flygenring samt mange andre, har lavet mange flotte ure i årens løb. Herudover er nye danske producenter meldt sig, som f.eks. Oliver Eggertsen samt Copha. Udviklingen indenfor ure vil kun forsætte, og udviklingen på området vil formentlig forsætte. Det bliver spændende og se hvad det næste bliver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *