Ultimate Ears Boom højtaler anmeldelse

Denne gang kigger vi på UE Boom højtaleren fra Logitech, som er klar med deres tredje Bluetooth højtaler på et allerede fyldt markedet. Højtaleren kommer i flot design, 360 graders musik samt evnen til at skabe forbindelse til flere højtalere af samme type.

Design på UE Boom

UE Boom er en af de mere kompakte højttalere på markedet, og måler således 18 cm i højden samt en diameter på cirka 6 cm. UE Boom kommer i cylinderform, som nemt kan håndteres i én hånd imens, du vælger det næste musiknummer på mobilen i den anden hånd – eller sætter højtaleren hvor i rummet du ønsker musikken, og lader Bluetooth-funktionen hjælpe dig. Enheden har den perfekte størrelse som transportabel højtaler, samt passer i de fleste rygsække, og vil derfor være den perfekte rejsekammerat.

Det smarte cover (som på billederne får tankerne hen på Libertone Zip) kommer med et vævet højtaler net, som dækker hele enheden. Dette net er fremstillet i et plastikagtig overflade, som giver enheden en følelse af kvalitet. Resten af det centrale af højttaleren er dækket i glat gummi.

UE Boom rød

Højtalerens knapper er skjult under en gummibelagt kappe, med enorme plus- og minustegn, som fungerer som lydstyrkeknapper. Bortset fra “UE”-mærket, er disse to symboler det eneste design som pryder siderne på enheden, og resten af enheden er belagt med de førnævnte ”højtalergitter”. Der er i alt fire knapper, i den ene ende finder du tænd/sluk knappen samt Bluetooth parringsknappen. I den anden ende af enheden enden finder du micro USB-stik (strøm) samt 3,5 mm audio stik.

Enheden i brug

Parring med andre enheder igennem Bluetooth forløber smertefrit (sker igennem A2DP), og du har således muligheden for at benytte højtaleren med alle nyere enheder med indbygget Bluetooth – hvilket stort set er alt nyere elektronik. Ved første opstart, går højtaleren automatisk i forbindelsestilstand, hvilket betyder at du nemt kan se denne igennem dine enheder. Ønsker du efterfølgende at tilslutte andre enheder, så skal Bluetooth-knappen blot holdes nede i 3 sekunder. Har du først haft tilsluttet dine enheder én gang, vil de hurtigt og nemt finde UE Boom.

Ue Boom farvemuligheder

Højtaleren understøtter op til 8 enheder, samt kommer med funktionen, hvor to kilder er tilsluttet på samme tid. Eksempelvis kan én bruger afspille musikken fra en enhed og fjernstyre volumen og andre højttaler-funktioner fra en anden enhed. Denne funktion er brugbare, hvis f.eks. man har en enhed til at streame musikken, og en anden til at kigge efter det næste stykke musik (eller hvis kæresten også bliver vild med højtaleren).

Når det kommer til batteritid, så kan dette være voldsom svært at teste denne uden et lydisoleret kammer og flere enheder. Vi oplevede ved normal afspilning 13-15 timers afspilning før, vi måtte oplade enheden.

Ofte vil Bluetooth højtalere blive benyttet med smartphones, hvilket tidligere har skabt problemer, når f.eks. opkald eller sms skulle modtages. Lyden fra sms vil ikke stoppe, eller på anden måde forstyrre afspilningen. Når du modtager et opkald, slukkes musikken automatisk indtil opkaldet er afsluttet, hvorefter musikken automatisk forsættes.

Den faktuelle ydeevne på UE Boom

Første gang vi her på KMU fik muligheden for, at opleve en højtalere med 360-graders lyd, var med Sonos Play 1. Sonos Play 1 er i en anden klasse, både pris- og kvalitetsmæssigt, når det kommer til trådløs lyd – men man mister det transportable element. Hvis man måler lyden på UE Boom med f.eks. 360-effekten på Sonos Play 1, så bliver man hurtigt bevist omkring, at der ikke helt er tale om 360-effekt . UE Boom har nemlig et dødt sted, hvor gummiet dækker enhedens øverste og nederste audio ventilationskanaler. Lydkvaliteten er dog meget høj, og højere end man forventer af enheden. Bassen er ikke den bedste i højtaleren, hvilket ikke er overraskende taget størrelsen i betragtning.

Boom

Selvom kabinettet ikke er lavet af træ, var UE højttaleren i stand til at genskabe en varm og fyldig tone, der for os er kendetegnet ved en god lyd. Højtalerens præstation kan have oplevet et bias, da vi i periode havde en præference for bløde toner fra Jazz-musikken. Vi fik dog også testet UE Boom med både rock, R&B og moderne popmusik. De fleste genre afspillede højtaleren flot – og blev kun forkludret ved helt store præstationer samt en tung bass.

Double Up-funktionen

En af højtalerens funktioner er muligheden for at “Double Up“, dvs. at forbinde to højttalere sammen via Bluetooth. I denne tilstand kan brugeren vælge imellem Mono- eller Sterio-tilstande. Mono-tilstanden forbinder de to højtalere parallelt, hvilket betyder at de begge spiller venstre og højre kanaler af et nummer, mens stereo giver adskillelsen. Det er nødvendigt at have den officielle app for, at forbinde og styre begge højttalere, men processen skulle være så simpel som at dreje enheden og trykke to gange på Bluetooth-knappen. Da vi kunne var i besiddelse af en enhed, havde vi ikke mulighed for at teste præcis hvor god denne funktion var.

App

UE Boom app’en er forholdsvis sparsom, med få muligheder ud over EQ indstillinger og “double up” funktionerne. En alarm kan indstilles til at afspille musik fra en kilde som vækkeur.

Konklusion

Logitech har opnået meget med deres UE Boom højtaler. De har taget et par skridt fremad i forhold til deres tidligere højtalere, både i lydkvalitet og især når det kommer til design. Selvom en række andre enheder deler en lignende udformning, adskiller UE-modellen sig med det mærkbare elastiske materiale og lyd i høj kvalitet – taget enhedens pris og størrelse i betragtning.

Fra sådan en lille enhed, er lyden i højtaleren forbløffende. Måske er “360-graders lyden” ikke altid perfekt, men vil være nok til at fylde de fleste større værelser i en dansk lejlighed. For sin størrelse og ”bærbarhed”, tilbyder højtaleren masser af fantastisk lyd, hvilket sætter den blandt de øverste på rangstigen når det kommer til transportabel lyd.

UE Boom er prissat til 1.599 kr. og er tilgængelig i en række af farver, herunder sort, blå og rød samt de mere fantasifulde modeller. Er du på udkig efter en rejsevenlig trådløs højtaler med lang batteritid og nem opladning, hvor designet er på forkanten, så skal højtaleren fra UE Boom helt sikkert med i overvejelserne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *